8 Haziran 2007 Cuma

Microsoft p2p serivisi satın aldı

icrosoft geçtiğimiz Salı günü, dosya paylaşım, senkronizasyon ve uzaktan erişim özelliklerine sahip bir p2p yazılımı olan FolderShare'i satın aldığını duyurdu. Büyük dosyaların e-posta, CD-DVD'ye kayıt ya da web sayfalarına upload yoluyla gönderilmesindeki güçlüklere alternatif bir çözüm olmayı amaçlayan bu yazılım artık Windows Live'ın bir bileşeni haline geliyor. Bu gelişmeden büyük heyecan duyduğunu belirten MSN iletişim servisleri ve üye platform grubu başkan yardımcısı Blake Irving, FolderShare teknolojisi sayesinde müşterilerinin kendi bilgilerine istedikleri herhangi bir yerden, herhangi bir zamanda, değişik aygıtlarla erişme imkanı bulacaklarının altını çiziyor.

Google ve Yahoo'nun başarılı web servislerinin ardından reklamlarla beslenen online yazılımların lisanslamadan daha fazla para kazandırabileceğini farkeden Microsoft "live" (canlı) yazılımlarının beta sürümlerini kısa bir süre önce duyurmuştu.

Mavi forum

windows installer hakkında yarım lütfen

bilgisayara format attım ve wind. 98 yükledim
int.den gereken güncelleştirmeleride yaptım
daha sonra office 2000 uygulamasını yükledim ancak setup yapacağı sırada windows installer hizmeti yüklü değil hata uyarısını aldım ne yapmam gerekir yardımcı olurmusunuz?

Mavi forum

Esnek, güvenli ve hızlı sörf Opera

Opera, uzun bir aradan sonra yayınladığı yeni sürümüne eklediği işlevler sayesinde Firefox ve Mozilla ile baş edebilecek bir tarayıcı sunuyor.

Opera 8, fare hareketlerinin haricinde sesli denetime sahip ilk tarayıcı olarak göze çarpıyor. Diğer yeni kullanım ve güvenlik işlevleri ile açık kullanıcı arayüzü ise resmi tamamlıyor. Opera’nın standart sürümü, Firefox gibi, sadece 4 MB büyüklüğünde.

Ses denetiminin etkinleştirilmesi

Şu ana kadar sadece İngilizce sürümü bulunan programda ses denetimini etkinleştirmek için Tools / Preferences komutunu çalıştırın ve ekrana gelen penceredeki Advanced sekmesini etkinleştirin. Ardından pencerenin sol tarafındaki Voice kategorisini seçin ve Enable voice controlled browsing seçeneğini işaretleyin. Ekrana gelen iletişim penceresini onayladıktan sonra yaklaşık 10 MB büyüklüğündeki ses kütüphanesi indirilecek. Ardından yapmanız gereken tek şey tarayıcıyı yeniden başlatmak. Böylece ses denetimi etkinleşecek.

Mikrofonunuz olmasa da Opera’nın ses işlevlerinin bir kısmını kullanabilirsiniz. Örneğin, bir web sayfasındaki veya e-postadaki bir metni seçin ve [V] tuşuna basın. Bunun sonucunda Opera, seçili metni okuyacak. Ancak Opera şu ana kadar sadece İngilizce desteğine sahip olduğu için İngilizce vurgulama kuralları ile okunan Türkçe metinler pek anlaşılır değil. Eğer ses kartınıza bağlı bir mikrofonunuz varsa, Opera’nın neredeyse tüm işlevlerini sesle çalıştırabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tüm komutları yapılandırma kısmında bulabilirsiniz. Tools / Preferences komutunu çalıştırın ve Advanced düğmesine tıklayın. Daha sonra Voice kategorisini etkinleştirin ve Edit düğmesine tıklayın. Takip eden pencere üzerinden her bir bölümü, ses komutlarını ve ilgili işlemleri görebilirsiniz. Sesli komut vermek için [Scroll Lock] tuşuna basmalı ve her komutu “Opera” kelimesi ile başlatmalısınız.

Favori sayfaların hızlı çağrılması

URL’lerin girildiği alan, buraya fare ile tıklandığında otomatik olarak açılan bir başlangıç çubuğu ile donatılmıştır. Buradan başlangıç sayfanıza veya sık kullanılanlar kayıtlarınıza hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Sadece buradan ulaşılabilen sevdiğiniz sayfalar listesi ise oldukça ilginç bir işlev. Bunun için başlangıç çubuğundaki Top 10 düğmesine tıklayın. Açılan menüden en çok ziyaret ettiğiniz ilk on sayfanın listesini görebilirsiniz. İnternet izlerinizi sildiğinizde Opera’nın dinamik olarak tuttuğu bu listedeki kayıtlar da otomatik olarak silinir.

Güvenlik bilgilerinin kontrolü

Adres çubuğunda URL’nin hemen yanında ekrana gelen sarı renkli bir çubuk, güvenli web sayfalarını belirtir. Buradaki kilit üzerinde görünen küçük rakamlar şifrelemenin kalitesini “0” (Web sayfasında güvenli olmayan script bileşenleri var) ile “3” (3 DES veya 128 Bit CES ile kuvvetli şifreleme ve 900 Bit’ten uzun açık anahtarlar) arasında derecelendirir. Bu çubu- ğa tıklayarak daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Takip eden penceredeki (i)General(i) sekmesinden sahibi ve sertifika kaynağı ile geçerlilik süresi ve şifreleme protokolü hakkında bilgi edinebilirsiniz. Details sekmesinde ise sertifika hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bunun için sertifikanın yanındaki küçük üçgen üzerine tıklayın. Bunun sonucunda sertifika kaynağı, seri numarası veya genel anahtarı (1024) bilgilerine ulaşabilirsiniz. Opera, normalde otomatik olarak alınan ve bu sayede doğrudan web sayfasına ulaşmanızı sağlayan sertifika kaynaklarının ve yayınlanan sertifikaların bir listesini tutar.

Mavi forum

etkinleştirmek için son 7 gün yardıııımmm.....

kankalar benim etkinleştirme için son 7 gün dio bilgisayar windows xp home edition kullanıorum bana etkinleştirme anahtarını verebilcek kankalar var mı bi de etkinleştirdiğim zaman korsan yazılım olduğu için bir sorun çıkar mı acaba kankalar????şimdiden teşekkürler

Mavi forum

güvenli mod. windows key nasıl değiştirilir..

arkadaşlar acil yardım windows da önce admin sorunum vardı bende windows cd sini taktım onar dedim fakat bu seferde açılışta etkinleştirmeniz gerekiyor diyo normal onardığım cd nin key numarasını giriyorum ama kabul etmiyor ama güvenli modda açabiliyorum eğer güvenli mod. şifreyi değiştirebilirsek sorun halledilir gibi geliyo bana yinede bu sorunu ustalara bırakıyorum bilgisayar şirket bilgisayarı ve format atamam lütfen acil yardım... şimdiden çok teşekkürler ilgilenen arkadaşlara

Mavi forum

64 bit artık hayatımızda

1995’te Windows 95’in çıkışıyla yaşadığımız 32 bit performans devriminin bir benzerini daha yaşamak üzereyiz. Bu yazımızda 64 bit teknolojilerin getirilerini ve Windows XP ile Windows 2003’ün 64 bitlik sürümlerinin neleri değiştirebileceğini inceleyeceğiz.

Yakın geçmişe bakıldığında, bilişim teknolojilerinin son 10 yılda hem hız hem de güvenilirlik bakımından şaşırtıcı bir yol kat ettiğini görmekteyiz. Hatırlarsanız,1995 yılında Windows 95'in çıkışıyla birlikte bir performans devrimine şahit olmuştuk. 32 bit işletim sisteminin bize kazandırdıkları o zamanın en çok tartışılan konularından biriydi. Bu gün ise,64 bit teknolojisi ile yine bir başka eşikteyiz.

Gelişmelere, sunucu ürünleri açısından yaklaşalım. Windows’un tarihine NT’den itibaren baktığımızda,NT daha çok ortak çalışma içinde olan küçük takımlar için düşünülürken,64 bit Windows 2003’ ün mevcut donanımsal yapıyı zorlayan ve sizi de peşinden götüren gelişmeleri heyecan verici durumda. Microsoft, 2001 yılının ortalarına doğru Windows Server 2003 serisinden Advanced Server’ı sınırlı sürüm olarak sunmaya başladı: Windows Advanced Server Limited Edition (WASLE). WASLE ilk nesil Itanium işlemci platformunun avantajlarını kullanmak için geliştirilmiş 64 bit bir üründü. Daha sonra ise Itanium 2’leri hedefleyen bir güncelleme yayınladı. Bugün ise Windows Server 2003 x64 piyasada.

Seattle'de yapılan Windows Donanım Mühendisliği Konferansı'nda (Windows Hardware Engineering Conference - WinHEC) Bill Gates, Windows XP Professional x64 sürümünü ve üç farklı Windows Server 2003 x64 sürümünü duyurarak 64 bit sistemlere geçişi resmen başlattı. Bu seminere paralel olarak,geçtiğimiz günlerde Microsoft Zirvesi’nde,Windows 2003 x64 bit teknolojilerinin duyurusu yapıldı. Bu toplantıdan bir notu sizlerle paylaşarak 64 bit sistemleri incelemeye başlayalım. Bu not Windows Server 2003 lisanslarını 31 Mart 2003 – 30 Haziran 2005 arasında almış firmalar içindi. Bu firmalar eğer isterlerse ücretsiz olarak Windows 2003 64 Bit’e geçme haklarına sahipler ve bu haktan yararlanabilmeleri için 31 Temmuz 2005’e kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Bu konu ile alakalı daha fazla bilgiyi http://www.microsoft.com/windowsserv...64upgrade.mspx adresinde bulabilirsiniz. Ayrıca 64 bit teknolojisini incelemeye başlamadan önce son bir hatırlatma da yine ürünün satılma şekli ile alakalı. Ürünün kutu satışı yok,ancak aldığınız makine ile birlikte edinebiliyorsunuz.

64 bit Windows işletim sistemi hayatımıza neler getiriyor?

Öncelikle bir programın ya da işletim sisteminin 64 bit olmasının getirdiği farkı özetleyerek başlamakta fayda var. 32 bit Windows ve 64 bit Windows arasındaki en büyük fark bellek desteğinden ileri gelmekte. 32 bit işletim sistemleri,işlem başına tahsis edilmiş en fazla 2 GB’lık bir bellek alanına sahip olup,en çok 4 GB sistem belleğini destekleyebilirler.

Mavi forum

Microsoft Office 12: Açık doküman biçimi

Microsoft, Office 12’nin tek doküman biçimi olan XML’i açık bir standart olarak piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Open XML adındaki standart ücretsiz olacak ve isteyen herkes tarafından kullanılabilecek. (24.11.2005)

Gelecek Office paketindeki Excel, Word ve Powerpoint uygulamaları dosyalarını Open XML olarak kaydedebilecek ve bu sayede uygulamalar arasında veri alış verişinde bulunmak çok daha kolay bir hale gelecek.

Microsoft, XML biçiminin diğer bir avantajı olarak da veri kaybına karşı daha iyi olacağını sunuyor. Örneğin, bir XML dosyası içerisindeki tabloların içerikleri kaybedildiğinde geri kalan veriler rahatlıkla okunabilir.

Mavi forum

Ödüllü NOD32 Antivirüs Compex'de

Yeni nesil Antivirüs yazılımı NOD32 ilk kez katılacağı Compex Fuarı’nda hazırlamış olduğu özel kampanyalar ile ziyaretçilerini bekleyecek. (28.11.2005)

Türkiye’de distribütölüğü NETSOFT Bilgisayar Ltd, dağıtımı STRATUS Bilişim AŞ. tarafından yapılan, Slovak-Amerikan kökenli ESET güvenlik yazılımları tarafından üretilen NOD32 AntiVirüs yazılımı, sunmuş olduğu virüs, trojan, worm, adware, spyware, riskware ve phishing korumaları ile kullanıcılarına tek bir entegre çözüm olanağı sağlıyor.

Firmanın San Diego / ABD ve Slovakya merkezlerinde yürütülen geniş kapsamlı Araştırma-Geliştirme çalışmaları sayesinde NOD32 AntiVirüs yazılımı, 1998 yılından beri uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan testlerde hiçbir “İnThe Wild Virüsü” kaçırmamış ve her piyasaya çıkan yeni versiyonu ile daha da hızlı bir yapıya kavuşmuş.

NOD32 Pazarlama ve Kanal Müdürü Alev Akkoyunlu özellikle uluslararası kuruluşlar tarafından yapılmış olan testlere dikkat çekerek : “NOD32 nin yapılan araştırmalar sonucunda diğer antivirüs yazılımlarına göre 2 - 50 kat daha hızlı olduğu ortaya konmuştur. Günümüzde virus yazarları eski aktif olmayan antivirus teknolojisini hedef alıyor. Proaktif sezgizel tarama teknolojisine sahip NOD32 Antivirus yazılımını kullananlar bu tehlikelerden uzak kalacaktır. Kullanıcının sistemini yavaşlatmayan yapısı ve kullanıcı dostu program arayüzü ile NOD32, etkin bir güvenlik çözümü sunmaktadır” demiştir.

Patenti NOD32 ye ait olan ThreatSenseâ„¢ teknolojisi ile kullanıcılarını virüslerin ilk ortaya çıktığı gün, yani Sıfır Günü’nde bile koruyan NOD32, piyasada satılmakta olan diğer Antivirüs programlarının halen 64-bit sistemlerine uyumlu hale gelmediği bir ortamda Mayıs 2005 tarihinde piyasaya sunulan 2.5 versiyonu ile 64-bit sistemlere de uyumlu hale gelmiş.

Bireysel kullanıcılara yönelik ve şirketlerin kullanımına yönelik iki farklı ürünü bulunan NOD32, fuarda 1. kat B-20/3 nolu standta yeralacak ve standını ziyaret eden her katılımcıya ücretsiz olarak NOD32 Antivirüs yazılımının 3 ay lisanslı tam sürümünü hediye edecektir. Firma aynı zamanda bilişim firmalarının bayilik başvurularını da değerlendirecektir.

Mavi forum

XP Güvenli Kipte Başlamıyor???

Kankalar hepinize SLM...ya bu XP yi güvenli kipte başlatamıyorum güzel güzel f8 ime basıp güvenli modu seçiyorum ama son nokta olan kullanıcı seç menüsünde kendi hesabımı tıkladığımda bilgisayar yeniden başlıyo bi yardım ederseniz bayaa makbule geçer..

Mavi forum

cok acıl yardımlarnızı beklıyorum arkadslar

arkadaslar windows xp bılgısayarım acılırken eskıden oldugu gıbı kendı otomatık baslamıyor ekrana bır yazı gelıyor yazıda ya enter a basın baslasın dıyor yada restore yapmak ıcın f8 e basın basınca ıste bılgısyarı soyle baslatın boyle baslatın yazıyor eger f8 basmazsam ya enter deyıp baltacam bılgısayarı yada sanıyeler cıkıyor 30 sanıye sayıyor sonra kendı umarım dogru anlatabılmısımdır.daha once yoktu boyle bırsey sımdı cıktı yanlıs bırseymı yaptım nasıl duzelır sımdıden yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım yardımcı olacak arkads ıcın bende elımden gelenı yaparım herkonuda sevgılerımle

Mavi forum

<<<<Çok Acİlll>>>>lÜtfen Yardim Edİn

beyler Benİm Bİlgİsayara Bİrsey Oldu Hep BÖle Ekran Kendİ Kendİne Hersey Yok Oluyo Sonra Yİne Gelİo Bu Olay 2 Sn. SÜrÜyoe LÜtfen Bana Yardim Edİn Bİrde Hep Hata Verİyo Tamam Veya İptal SeÇeneĞİ Oluyo VerdİĞİ Hatada LÜtfennnnn

Mavi forum

Winrar themaları [ download + http

WinRAR Lord Darksys theme version 1.01



Code:
http://www.rarlab.com/rar/LordDarksy...v101.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/LordDarksy...v101.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/LordDarksy...v101.theme.rar

Delato theme version 1.01



Code:
http://www.rarlab.com/rar/Delato_48x48.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/Delato_32x32.theme.rar


WinRAR MaRado theme version 1.00


Code:
http://www.rarlab.com/rar/MaRado_64x64.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/MaRado_48x48.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/MaRado_32x32.theme.rar

WinRAR Jr. theme version 1.01



Code:
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Jr_...1_01.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Jr_...1_01.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Jr_...1_01.theme.rar

RARaddin theme version 1.00



code:
http://www.rarlab.com/rar/RARaddin_48x48.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/RARaddin_64x64.theme.rar

WinRAR Smile theme version 1.00



Code:
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Smi...1_00.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Smi...1_00.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Smi...1_00.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Smi...1_00.theme.rar

WinRAR GANT theme version 1.00



Code:
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Gant!_16x16.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Gant!_32x32.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Gant!_48x48.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Gant!_64x64.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_Gant!_Extra_Pack.rar


WinRAR JOM theme version 1.00



Code:
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_JOM....1_0.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_JOM....1_0.theme.rar
http://www.rarlab.com/rar/WinRAR_JOM....1_0.theme.rar


Mavi forum

windows baslangic problemi

Arkadaslar yanlislikla D surucusunede xp kurdum.Surucuye format atmama ragmen boot durumunda secmem icin iki xp durumu sunuyor.Enter yapmasam devam etmek icin 30 sn ye bekliyor.Bu durumu nasil duzeltebilirim.Yardim ederseniz sevinirim.

Mavi forum

sıkıştırmayı etkinleştir

arkadaşlar ben hardiskin d ve e bölümlerini biçimlendirdim biçimlendirirken seçeneklerde sıkıştırmayı etkinleştir diye bir seçenek vardı onu işareretledim daha sonra yerel disk d - e yazan yazılar ve yeklediğim proğramların yazıları maviye döndü bu ne anlama geliyor bu şekilde kalsa bana zararı yada karı olurmu

Mavi forum

stylexp kurulum yardım lütfen

arkadaşlar style xp programını kurmaya çalışıyorum fakat kurulum tamamlanmadan bi sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor diyo hata msj alıyorum

appname: style.exe appver: 0.30,0,0 modname: kernell32.dll

modver: 5,1,2600,2180 ofset: 000a2c8
ne yapmam gerekiyo bi yol gösterir

Mavi forum

Arkadaşlar Allah aşkina yardim edin lütfen.

Kankalar çok üzülüyorum ya nolursunuz yardim edin ya Kulunuz köleniz olayim. Norton antivirus var Allah ne biliim içimden ne küfrler etmek istior Ben hep onu Disable yapardim çünkü pc mi çok kasardi. Şimdi bi girdim sisteminiz tehlike altında lütfen tekrar başlatiniz dio. Allah allah kaçinciya reboot yapiorum yine ayni kafayi yedim ne Msn açilio ne Knight açiliio tek siteler açilio Ama öncedende Norton iNternet secrty vardi şimdi iconu kalkmiş nolur yardim edin kankalar çok ihtiyacim var. Nortonu sileyim diyorum Silmiyor. dosyasini sileyim diorum silmiyor kafayi yedim ya nolursunuz. Formatta atamiyorum nolur yardim edin cmd yi açiorum Format c: yapiorum bilmemne kodunu girin dior nolursunuz ya.....

Mavi forum

windows xp nin püf noktaları

daha once yayınlandımı bilmiyorum ama bende başka bir siteden yürüttüm
inşallah işinize yarar
windows menuleri daha da hızlansın

başlat-çalıştır-regedit-hkey_cr_user-->control panel-->desktop gelin sağ taraftaki menüden menushowdelay bulup çift tıklayın açılan penceredeki değeri 0 "sıfır" yapıp bilgisayarı kapatım yeniden açın

Saatin Yanına İSİM yazma

1) Denetim Masası
2) Bölge ve Dil Seçenekleri
3) Özelleştir
4) Saat (yukarıda tıkla)
5) SS:dd:ss:zz(örnek) sonuna :zz yazın
6) AM simgesi:arda karakter sınırlı (aynı şeyleri yazın)
7) PM simgesi:cesur karakter sınırlı (aynı şeyleri yazın)
8) Uygula tamam deyim yeniden başladığında oraya düzgünce oturur.

WİNDOWS XP kullanıcılarının işine yarayacak püf noktaları;hızlı kapatma,fazladan memory,explorer hata mı veriyor?,sistem performansını arttırmak mı istiyorsunuz?,renkli açılış sayfası ve daha birçok püf noktası..

HIZLI KAPATMA
HKEY_LOCAL_MACHINESystemControlSET 001Control anahtarını etkinleştirin.
Sağda bulunan "Wait to Kill Service Timeout" kaydının değerini "100" yapınız.
HKEY_CURRENT_USERConrol PanelDesktop anahtarını etkinleştirin.
Sağda bulunan "AutoEndTasks" kaydının değerini "1" ile değiştirin.


SABİT DİSKİNİZ DAHADA HIZLANSIN DİYORSANIZ

Windows XP'de NTFS dosya sistemi her dosya ve klasör için son erişim ve son güncelleme bilgilerim tutar. Bu özellik kullanışlı olsa da normal bir kullanıcı için çoğu zaman pek bir anlam ifade etmiyor. Bu özelliği kapatmak için Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSet ControlFileSystem" anahtarına gidip "NtfsDisableLastAccessUpdate" değerini bulun ve değerini "l" yapın.


AÇILIŞ DİSKİNİN OTOMATİK OPTİMİZE EDİLMESİ

Otomatik açılış diskinin optimize edilmesi için Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftDfrgBootOptimi z eFunction" anahtarına gidin burada "Enable" anahtarını bulun ve değerini "Y" yapın.

GURUP SAYISINI BELİRLEME

Windows XP'ye has özelliklerden olan aynı program pencerelerini gruplama tekniğini özelleştirmek istiyorsanız, Regedit'e girip "HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoft WindowsCurrentVersionExplorer Advanced" anahtanna gidin, burada "TaskBarGroupSize" değerini bulun ve istediğiniz bir değeri verin, burada vereceğiniz değerlere göre sayfalar gruplanacaktır (normal değeri 3)

SİSTEM BİPLERİ

Arada çıkan "bip" seslerinden sıkıldıysanız ve kapatmak istiyorsanız "HKEY_CUR-RENT_USERControl PanelSound" anahtanna gidin ve "beep" değerini bulun karşısına "no" yazın

IMAGE TOOL BAR AÇILMASIN

Web sitelerinde gezerken bir resmin üzerine geldiğiniz zaman sol üst köşede "image toolbar " çıkar, bu toolbar'ın
özelliği kısayoldan resmi kaydetmeniz-yazdırmanız-arkadaşınıza göndermeniz için yapılmıştır. Eğer resimlerin üstüne geldiğinizde bu toolbar'ın bir daha çıkmasını istemiyorsanız "tools > internet options" deyin buradan "advanced" segmesine gelin, burada "multimedia" bölümünü bulun "enable image toolbar" yazısının yanındaki tiki kaldırın.
[
TEMP DOSYALARI SİLİNSİN
Internet Explorer Internet'te gezdiğiniz sayfaları "Temporary internet Files" klasöründe tutar, yer kaybından çok güvenlik açısından hiçte hoş olmayan bir durumdur, internet Explorer'un bu dosyaları klasörde tutmasını engellemek için "tools > internet opitons" deyin ve buradan "advanced" segmesine geçin, burada "security" bölümüne gelin ve "Empty Temporary internet Files folder when browser is closed" yazan yeri tıklayın.

GEÇMİŞİ HATIRLAMA

Internet Explorer'ı açın, tools > internet options bölümüne girin. Burada "days to keep in history" değerini "O" yapın. Böylece internet Explorer geçmişi hatırlamayacaktır. History'den tamamen kurtulmak için "clear history" butonuna basmakta fayda var.

I.E'DE 5.AYAR

Internet Explorer'un "security" bölümünde bildiğiniz üzere 4 bölüm vardır, fakat aslında internet Explorer 6.0'da 5 bölüm var bir tanesi "my computer" adındaki bölüm normal ayarlarda aktif olarak gözükmemektir, bu bölümü açmak için pek tabii ki Regedit'e girip ; "HKEY_CUR-RENT_USERSoftwareMicrosoft WindowsCurrentVersi-onInternetSettingsZones " anahtarına gidin, burada "flags" adındaki DWORD değerini bulun ve değerini "l" yapın, bilgisayarı yeniden başlattığınızda yapılan ayarlar aktif olacaktır.

OUTLOOK EXPRESS HIZLI AÇILSIN

Fazla mühim bir özellik olmasa da Outlook Express'in biraz daha hızlı açılmasını sağlayabiliyor. Regedit'e girip (start > run, regedit yazıp) "HKEY_CUR-RENT_USERIdentities{"* Identity İD *"} SoftwareMicrosoft Outlook Express5.0" anahtarına gidin( "identity id" bilgisayarınızın atadığı bir değerdir), burada yeni bir DWORD anahtarı oluşturun (sağ tıklayıp new > dword value) ve adını NoSplash" yapın değer olarak "l" yazın

İNTERNET EXPLORER HIZLI AÇILSIN

INTERNET EXPLORER'i çalıştırmak için kullandığınız kısayolu şu şekilde değiştirin:

"Crogram FilesInternet Exploreriexplore.exe" -nohome

böylece ie anında açılacak ancak herhangi bir giriş sayfası açmayacaktır.

XP BOOT UP LOGOSUNU İPTAL ETMEK

boot.ini açıp "/fastdetect" ten hemen sonra "/noguiboot" yazın böylece o mavi çubuk geçmeyecek açılışta. bu da açılışı bir miktar hızlandırabilir.

DİZİN OLUŞTURMA İŞLEMİNİ KAPATIN

Windows XP, harddisk içindeki tüm dosyaları, daha sonra yapılacak aramaları hızlandırmak için dizinler halinde hafızaya alır. Bu dizinleme işlemi dosya ile yapılan işlemleri yavaşlatır. Bunu kapattığınızda bilgisayarınız daha hızlı çalışacaktır. Bilgisayarım simgesine girip C: ve/veya D: sürücü simgesine (yani harddisklerinize) sağ tıklayın ve özelliklere girin. Açılan pencerede en altta "Hızlı arama için Dizin Oluşturma Hizmeti bu diski dizinlesin" seçeneğinin işaretini kaldırın ve uygulayın...

EFEKTLERİ AZALTIN

Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın ve özelliklere girin. Gelişmiş sekmesinde Performans butonuna tıklayın. Ve bu seçenekleri iptal edin:

Açılan kutu slaytla açılsın

Araç ipuçları görüntüye azaltarak ya da slaytla gelsin

Görev çubuğu düğmelerini kaydır

Menü altında gölge göster

Pencereler animasyonla küçültülüp büyütülsün

Sürüklerken pencere içeriğini göster

Bu ayarları kapadığınızda bilgisayarda gözle görülür bir performans artışı sağlanacaktır...

IDE aygıtlarda DMA modu

Windows XP genelde IDE aygıtlar için (harddisk ya da cd-rom gibi) DMA modunu açmayı akıl edemez. Bunu açmak için aygıt yöneticisine girin ve IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler'i açıp Birincil IDE Kanalına çift tıklayın. Gelişmiş ayarlarda Aygıt1 için aktarım modunu DMA Kullanılabiliyorsa olarak ayarlayın. Aynı şeyi İkincil IDE için de yapın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın...

XP HIZLI KAPANSIN

XP işletim sistemi kapanırken ve açılırken standart olarak bazı ses efektleri çalar. Kapanırken ki ses efekti uzun olduğundan bu bitmeden kapama işlemine geçmez. Denetim masasına girip ses efektlerinden tüm sesleri ya da kapanış sesini YOK olarak ayarlarsanız kapanış hızlanacaktır...

CD TAKTIĞINIZDA OTOMATİK ÇALIŞMASIN

XP üzerinde bu ayarın kapatılması bazı kullanıcılar için sorun oluşturabilir. Kesin çözüm için Başlat / çalıştır ile komut satırını açın ve GPEDIT.MSC yazıp enter tuşuna basın. Karşınıza gelen ekranda Bilgisayar yapılandırması, Yönetim şablonları, sistem alt menülerine girin. Sağ tarafta otomtaik çalıştır özelliğini kapat seçeneğini bulup aktif hale getirin. Artık sürücüye CD taktığınızda otomatik olarak çalıştırılmayacaktır...

HATA BİLDİRİMİNİ KAPATIN

Denetim Masasına girin ve Performans ve bakım seçeneğini tıklayın. Ardından sistem simgesini tıklayın ve gelişmiş sekmesinden hata bildirimi butonuna basın. Hata bildirimini devre dışı bırak olarak ayarlayın...

WINDOWS XP HIZ SINIRLAMASINI KALDIRMAK

Dikkat !! Sadece Windows XP professional için Windows xp prof. sadece 80 % internet hızını kullanıyor. İnternetinizin hızını 20 % coğalta bilirsiniz.
Bunun için : Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam yapmanız yeterli.


MICROSOFT BİLGİ SORGULAMASINI KAPATMAK

Hoş değil : Bilgisayarınızla her internete bağlandığınızda sisteminiz Microsoft tarafından sorgulanır.Bu işlem sistem kayıt defterindeki RegDone değeri "1" e ayarlanmadığı sürece böyle devam eder . Windows Update sırasında bilgisayarınızla ilgili tam olarak hangi bilgilerin karşıya gönderildiğini ise sadece Microsoft bilmektedir. Eğer bilgisayarınızla ilgili bilgilere bakılmasını istemiyorsanız: sistem kayıt defteri düzenleyicisini açın. "HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsNTC u rrentVersion" altında "RegDone" değerine çift tıklayın Çıkan kutuya "1" değerini girin.

DÜZENLİ İNTERNET EXPLORER UPDATE'lerini ENGELLEMEK

Windows XP dahilindeki internet explorer 6.0 her 30 günde bir kendisi için yeni bir güncelleme olup olmadığını kontrol eder . Gerçekten bir güncelleme varsa ve bu yüklenmezse , XP yeni bir hatırlatma penceresiyle devamlı olarak karşınıza çıkar .
İpucu : Eğer gerekli olursa güncellemeleri manuel olarak başlatmanız daha iyi olacaktır . Bunun için "Başlat /Çalıştır" komutunu çalıştırın ve "Gurup ilkesi" penceresine ulaşmak için "gpedit.msc" dosyasını açın .Önce, bu penceredeki "Bilgisayar yapılandırması /Yönetim Şablonları/Windows Bileşenleri/İnternet Explorer" başlığını ve ardından ,burada bulunan "Internet Explorer yazılım güncelleştirmeleri için Dönemsel Denetlemeyi devre dışı bırak" seçeneğini aktif hale getirin ...

XP BİLEŞENLERİNDEN KURTULMAK

Başlat / Denetimasası/Program Ekle/Kaldır /Windows bileşenlerini ekle/ Kaldır üzerinden çoğu yardımcı programı, mesala Messenger'ı kaldıramıyor musunuz ? . Bunun gibi Programları silmek için küçük bir hileye başvurmanız lazım : Önce Windows gezginini ve sonra " C:Windowsinf " dizinini açın . Tüm dosyaları görünür yapın : Araçlar/Klasör seçenekleri/Görünüm ile gizli dosya ve klasörler altında gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini işaretleyin. Notepad gibi bir editörle düzenlemek için " sysoc.inf " dosyasına çift tıklayın.[Components] altında bazı kayıtlarda "hide" ifadesini göreceksiniz . Bu dört harfi silin , ( mesala "msmsgs" ile başlayan satırda ) . Şimdi bu bileşeni normal bir şekilde silebilirsiniz .

PROGRAMLARIN TIMEOUT SÜRESİNİ DEĞİŞTİRMEK

Şayet bir program, işletim sistemine uzun süre bilgi vermezse , XP bu programın kilitlendiğini farz edecektir. Söz konusu "Timeout" süresini değiştirebilirsiniz.İpucu :Timeout süresini değiştirmek için ilk olarak kayıt defteri düzenleyicisini çalıştırın ve "HKEY_CURRENT_USERControlPanelDesktop" anahtarını aktif hale getirin. Burada bulunan "HungApp-Timeout" öğesini değiştirmek için üzerine iki kere tıklayın ve bunu sonucunda ekrana gelen pencere üzerindeki değer verisi kutusuna Milisaniye olarak istediğiniz bir değer girin.

DÜŞÜK SABİT DİSK ALANI MESAJINI ENGELLEMEK

Sabit disk'inizin boş alan oranı düşecek olursa, XP devamlı olarak diskinizi temizlemenizi isteyecektir.
İpucu : Tabii ki bu isteği de engelleyebilirsiniz. Bunun için kayıt defteri düzenleyicisini daha önce anlatıldığı şekilde çalıştırın ve "HKEY_CURRENT_USERSofwareMicrosoftWindowsCurre n tVersionPolicie***plorer" anahtarını aktif hale getirin farenin sağ düğmesini kullanarak pencerenin sağ tarafındaki boş bir alana tıklayın ve bunu sonucunda ekrana gelen nesne menüsünde ki "Yeni/DWORD" değeri komutunu kullanarak yeni bir değer oluşturun. Bu yeni öğeyi isim olarak "NoLowDiskSpaceChecks" girin ve üzerine iki kere tıklayarak değer verisini "1" olarak değiştirin. Kayıt defteri düzenleyicisi'ni kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın...

DİSK ÖN BELLEĞİNİ AYARLAMAK

Microsoft, Windows işletim sistemini ön bellek değerleri için standart değerlere ayarlayıp öyle sunar.Sisteminizden Maksimum verim almak için bu değerlerin sisteminize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Başlat menüsünden Çalıştır ile regedit'i çalıştırın. HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetContro lSessionManagerMemoryManagemenet" anahtarına girin "IoPageLockLimit"e çift tıklayın ve aşağıdaki listeden uygun değeri buraya girin Tamam ile onaylayın.

Ram bellek Büyüklüğü Registry'deki
(MByte) optimum değer

64
1.000

128
4.000

256
10.000

512 veya üstü
40.000

Cache AYARLARINI DEĞİŞTİRMEK

Microsoft , NT teknolojisini temel alan işletim sistemlerinde, yani XP'de de, Cache (önbellek) parametrelerini değiştirmiş. Bu sayede bilgisayar, Windows 98 veya Me kurulu haline göre biraz daha hızlı çalışıyor. Ancak bu parametrelerle oynayarak sisteminizden biraz daha yüksek bir performans elde etmeniz mümkün. Başlat menüsünden Çalıştıra girin regedit ile registry editörünü çalıştırın. HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetContro lSessionManagerMemoryManagement anahtarında DisablePagingExecutive'e çift tıklayın ve değer olarak "1" girin. Aynı şeyi LargeSystemCache ve ClearPageFileAtShutdown için de yapın.Windows, bu değişiklikle daha büyük bir dosya ön belleği oluşturacak ve Kernel'ın bazı parçalarını sabit diske kaydetmeyecektir...

WİNDOWS 'UN AÇILIŞINA UYARI YAZISI EKLEMEK

Bu ilginç ipucuyla bilgisayarınızı ilk başlattığınızda daha oturum açılmadan bir uyarı baneri görüntülenmesini sağlaya bilirsiniz. Bunun için önce regedit'i açıp "HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrent V ersion winlogon" anahtarı altına gelin şimdi burada " LegalNoticeCaption " adı altında ki bu dizeye vereceğiniz değer menu çubuğunda görüntülenecektir. Daha sonra "LegalNoticeText" olan kısmada ekrandaki diyalog kutusunda ne görünmesini istiyorsanız baner ekrana her açılışta getirecektir...

BAŞLANIGIÇ MENÜSÜNDEKİ BELGELER İÇERİĞİNİ AZALTMAK: XP

Başlat / Belgeler komutu yardımıyla son kullandığınız belgelere rahatlıkla ulaşabilirsiniz . Ancak karşılaştığınız liste çok uzun ve karmaşık . Bu liste içerisinde ne kadar belge olacağını kendiniz belirleye bilirsiniz.İpucu : Bu listenin öğe sayısını Windows'un kayıt defterini kullanarak belirleyebilirsiniz . Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu çalıştırın , ekrana gelen penceredeki Aç kutusuna Regedit yazdıktan sonra Tamam düğmesine tıklayın Şimdi "HKEY_CURREN_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre n VersionPolicie***plorer" Anahtarını etkinleştirin ve ardından pencerenin sağ bölmesine farenin sağ tuşu ile tıkladıkdan sonra açılan nesne menüsündeki "Yeni/DWORD" değeri komutunu çalıştırın . Yeni öğenin ismini "MaxRecentDocs" olarak değiştirin ve [Enter] tuşuna basın . Şimdi Düzen / Değiştir komutunu çalıştırın ve söz konusu liste içerisinde bulunmasını istediğiniz Maxmum belge sayısını girin. İletişim penceresindeki tamam düğmesine tıklayın ve kayıt defteri/çık komutunu çalıştırın...

RAHATSIZ EDİCİ KONUŞMA BALONLARINI KALDIRMAK

Zaman zaman Windows görev çubuğunda ekrana gelen konuşma balonları,sizi, örneğin Windows turu hakkında bilgilendirmek ister . Daha önemli şeylerle ilgilenmeniz gerektiğinden bu daveti her seferinde reddetmek zorunda kalırsınız .
İpucu: Başlat/Çalıştır komutu yardımı ile regedit dosyasını çalıştırarak kayıt defteri Düzenleyicisi'ni çalıştırın ve "HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentV e rsionExplorerAdvenced" anahtarını aktif hale getirin . Farenin sağ düğmesini kullanarak, pencerenin sağ tarafındaki boş bir alana tıklayın ve açılan nesne menüsündeki "Yeni/DWORD" Değeri komutunu çalıştırın.Bu yeni öğeye isim olarak "EnableBallonTip" yazın ve değerini "0" olarak atayın. Windows XP yeniden başladıktan sonra, sıkıcı konuşma balonları sizi rahatsız edemez. Bu balonları yeniden özlerseniz biraz önce oluşturduğunuz öğenin değerini "1" olarak değiştirmeniz yeterli...

GÖNDER MENÜSÜNE YENİ KAYITLAR EKLEMEK

Explorer'da bir dosyaya sağ tuşla tıklayın. Şimdi bu dosyayı kısa yol menüsündeki "Gönder" komutuyla bir diskete "Belgelerim" dizinine veya masaüstüne kopyalayabilir veya E-Mail ile gönderebilirsiniz . Bu "Gönder" menüsünü yeni kayıtlarla genişletmeniz mümkün , mesela bir Text dosyasını Word Pad ile açabilirsiniz. WORDPAD.EXEProgram filesDonatılar gurubunda bulunuyor."WordPad"e bir kısa yol oluşturun ve "WİNDOWSSENDTO" dizinine kopyalayın. Kısa yol artık sağ tuşla tıklayınca açılan kısa yol menüsünde otomatik olarak görünecektir...

WINDOWS MESSENGER'I KALDIRMAK

Programın kapalı olmasına dikkat edin.Komut satırına aşağıdakini yazınız :
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf,BLC.Remove

SABİT DİSKLERİ GÖRÜNMEZ YAPMAK

BAŞLAT > ÇALIŞTIR > REGEDİT'i açın :
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVe rsionPolicie***plorer.Explorer anahtarına sağ tıklayıp "ekle > ikili değer" diyoruz.isim olarak NoDrives, değer olarak ta 04,00,00,00 veriyoruz.Bilgisayarıma girdiğinizde "C:" srücüsü olmayacak.
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVe rsionPolicie***plorer.Explorer anahtarına sağ tıklayıp "ekle > ikili değer" diyoruz..isim olarak NoDrives, değer olarak ta 08,00,00,00 veriyoruz.Bilgisayarıma girdiğinizde "D:" srücüsü olmayacak.

BELGE LİSTESİNİ BAŞKALARINDAN GİZLEMEK

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrent VersionPolicie***plorer
YeniDWORD DeğeriNoRecentDocsMenu
Değer Verisi :1

HERHANGİ BİR KLASÖRÜN İÇERİĞİNİ YAZDIRMAK

Not Defterini açın :
@dir %1 /-p /o:gn >
"%temp%dosyalar.txt"
@notepad /p "%temp%dir.txt"
Yazdıktan sonra SendTo klasörüne "Yazici.BAT" olarak kaydedin.

Registry püf noktaları!

"Başlat/Çalıştır(Start/Run)" komutunu çalıştırdığımızda ekrana bir diyalog kutusu, gelir bunun da "Aç(Open)" isminde bir liste kutusu var. Buraya yazdığımız program isimleri ile programlarımızı (özellikle de DOS programlarımızı)çalıştırıyoruz.Bu liste kutusu yazdığınız her komutu saklar. Liste kutusunun sağındaki oka tıkladığımızda liste açılır ve daha önce yazdığımız komutlar ortaya çıkar. Bunlardan birini seçerek komutlarımızı tekrar elle yazmak zorunda kalmayız. Bir okurumuzun şikayet ettiği gibi bu liste zamanla uzayabilir, aradığımızı bulmak zorlaşabilir. Bu durumda listeyi temizlemek istersek Windows bunu sağlayan bir komut yoktur. Oysa bu tür bilgilerin Registry'de saklanabileceğini biliyoruz. O halde bu listede yer alan komutları (örneğin DOS penceresi açan ' command' komutunu) Kayıt Düzenleyici'de bulursak belki sorunumuzu halledebiliriz. İşte izlediğimiz yol:

1) Başlat/Çalıştır komutu ile açılan diyalog kutusunda Aç listesine REGEDIT yazarak Kayıt Düzenleyici'yi açın. (İsterseniz /Windows dizini altındaki REGEDIT.EXE dosyasının bir kısayolunu masaüstünde yaratıp Kayıt Düzenleyici'yi buradan açabilirsiniz.)

2) Kayıt Düzenleyici'nin sol pencere bölmesinde Bilgisayarım'ı (My Computer) seçip Düzen/Bul (Edit/Find) komutunu çalıştırın (Ctrl+F'de aynı işi görür).

3) Aradığınız sözcüğü yazın (Aç listenizde yer alanlardan biri, örneğin ' command' ) ve Sonrakini Bul (Find Next) düğmesine tıklayın.

4) İlk bulduğunuz sözcük (burada ' command' ) aradığınız olmayabilir. Bulunan değerin yer aldığı sağ pencere bölmesinde, Aç listenizdeki diğer komutlar yoksa aynı sözcüğü aratmaya devam edebiliriz. Bunun için klavyeden F3 tuşuna basmanız yeterli.

5) Aradığımızı nihayet Kayıt Düzenleyici'nin HKEY_CURRENT_ USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Exp lorer\ RunMRU tuşunun altında (çok kullanıcılı sistemlerde StreamMRU'nun altında) buluyoruz. Demek ki bu tuş Aç listesindeki değerleri saklıyormuş.

6) Sağ pencere bölmesinde, Aç listesinde yer alan diğer komutları da göreceksiniz. Bunları seçip Del tuşuna basarak silerseniz, Aç listeniz temizlenmiş olur. Diğer araştırmalarda da benzer bir mantık izleyebilirsiniz. Elbette buradaki örnekte söz konusu tuşun Aç listesi içeriğini sakladığı açıkça belliydi. Ancak bu her zaman açık olmayabilir. İşte bu yüzden Registry'nin yedeğini almak çok önemli. Her seferinde sistem disketi ile DOS komut satırına geçip DAT dosyalarının yedeklerini almak istemiyorsanız, size kısmi yedekleme öneririz. Bu konuda gerekli açıklamayı ' Kısmi Yedekleme' başlıklı kutumuzda bulacaksınız.

REGISTRY İLE NELER YAPILIR

REGISTRY'de yapacağınız değişikliklerle Windows daha kullanışlı hale getirebileceğinizden, bazı sorunlarınıza çözüm bulabileceğinizden söz etmiştik. Şimdi bu çözümlere örnekler verelim. Bu örnekleri uygulamadan önce Registry'nizi yedeklemeyi ve örnekleri uyguladıktan sonra genelde Windows'u tekrar başlatmanız gerektiğini unutmayın.

Uygulamalara Ses Ekleyin
Çeşitli Windows uygulamalarınızı açarken, kaparken, pencerelerini simge durumuna getirirken, menülerini açarken kendi belirlediğiniz WAV dosyalarının çalmasını ister misiniz? O zaman:

1) Kayıt Düzenleyici'yi çalıştırıp HKEY_CURRENT_USER\AppEvents\Schemes\Apps tuşunu açın. Bu tuşun altında .Default ve Explorer adında iki tuş daha göreceksiniz (başka tuşlar da olabilir).

2) Apps tuşuna sağ tıklayıp Yeni/Tuş (New/Key) komutunu çalıştırın.

3) Yeni yaratılan tuşa ses eklemek istediğiniz programın adını verin (örneğin MSPaint).

4) Bu tuşun da üzerine sağ fare tuşu ile tıklayıp Yeni/Tuş komutunu çalıştırın.

5) Yeni yaratılan klasöre İngilizce olarak Open ismini verin. Bu, programı açarken belirleyeceğiniz bir WAV dosyasının çalmasını sağlayacak. Aynı şekilde programda gerçekleştireceğiniz farklı işlevlere ses atamak için Close, G.P. Fault, RestoreDown, Maximize, RestoreUp, MenuCommand, SystemAsterisk, MenuPopup, SystemExc


ALINTIDIR

Mavi forum

Vidyo dosyasını denetlenebilir yapamıyorum

işim acele biraz o yüzden kısa yazcam windows media player da bi vidyom var o filim i ileri falan alamıyorum mecbur baştan sona izlemem gerekiyor nasıl yapcam bunu ben bi yardımcı olsanız

Mavi forum

Kankalar herkese tesekkür ederim

kankalar hepinize tesekkür ederim format hakkinda hic bise bilmememe ragmen sizler sayesinde formati yaptim ve yine sizler sayesinde pc mi eski haline getirdim hepinize tessekür ederim saygilar

Mavi forum

xp ve win98 yükleme????

arkadaşlar bende şu an xp kurulu.ama bazo oyunları açmıyo.veya ben öyle sanıyorum (cm 01 02 , swat3 gibi eski oyunlar) başkalarıda öyle söylüyo yani xp desteklemiyo 98 oynar diye.bende hem 98 hem xp bilg. kurulu olmasını istiyorum.bunu nasıl yapabilirim.beni aydınlatırsanız sevinirim...

Mavi forum

Bellek Sorunu

arkadaşlar arada sırada veya bazen sürekli şekilde internet sayfasını kapattıgım an şöyle bir hata sorunuyla karşı karşıya kalıyorum.
(0x77269a83 adresindeki yönerge,0x01289a58 bellek adresine başvurdu.Bellek,read olamadı)bir türlü olayı çözemedim.bi yardım ederseniz çok makbule geçecek. acaba donanımdaki bir sorundanmı kaynaklanıyor.yani olay büyükmü.veya windowstanmı.

intel pentium4 3.2,512mb ram,ati radeon 9250 128mb,windows xp service pack2,directx 9.0c,80gb hardisk.

Mavi forum

ya yardım edecek kimse yokmu

Hotmail Oturumu Aç Yardım

Hotmail bağlantısında kimliğinizi doğrulamak için lütfen parolanızı yeniden yazın.

E-posta adresi: zm6165@..........com
Başka bir e-posta adresiyle oturum açın
Bu bilgi gereklidir.

Parola:
Parolanızı unuttunuz mu?

E-posta adresimi ve parolamı kaydet
E-posta adresimi kaydet
E-posta adresimi ve parolamı her zaman sor

Microsoft Passport Network
Hesap Hizmetleri | Gizlilik Bildirimi | Kullanım Koşulları
© 2005 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır
BU HOTMAİL İN GİRİŞ YERİ BURAYA ŞİFREMİ YAZIYORUM 10 SANİYE SONRA TEKRAR ŞİFREMİ İSTİYOR VE BEN HOTMAİL E GİRİP E MAİLLERİMİ OKUYAMIYORUM VEYE E MAİL GÖNDEREMİYORUM İŞİN ANLAYAMADIĞIM TARAFI İSE MSN YE GİRİYOR OLMAM HEMDE RAHATLIKLA 1 HAFTA ÖNCESİNE KADAR BÖYLE BİR SORUNUM YOKTU ACABA BANA YARDIM EDEBİLECEK BİRİLERİ VARMI ARANIZDA NOT: BEN BİRAZ CAHİLİM BU KONUBA FAZLA TEKNOLOJİK TERİM KULLANMAYIN LÜTFEN

Mavi forum

nero da bir sorun

Selam arkadaslar
ben win xp ing. kullaniyorum,hani sp2 içinde dahil olandan...nero yu yukledim biraz once ama turkce karakterli dosyalari kabul etmio..bunun icin ne yapmam gerekio?binlerce dosyanin adini nasil degistirebilirim ki tek tek dusunmesi bile korkunc.... yardimlarinizi bekliyorum.simdiden tesekkurler

Mavi forum

görev yöneticisi hakkında

kankalar selam lütfen soruma cevap yazabilirmisiniz

soru: ctrl + alt + delete ye basınca windows görev yöneticisi çıkması gerekiyo yanlız benim bilgisayarda bu üç tuşa bastığım zaman görev yön. geliyo ve hemen gidiyo birden sorun nedir ve nasıl çözebilirim. windowsu yeni yüklemiştim

Mavi forum

Kankalar bil el atin formati becerdim ama :(

Kakalarim yardimlariniz icin saolun format yaptim ama bu seferde pc min icindeki ses karti ekran karti bunlarin driverleri gitti cd si felan da yok bunlari nasil yapacam hic ses cikmiyor pc den

Mavi forum

Kankalar yardim edin format attim ama icinden ki bilgiler duruyo hala

kankalar ben kendi capimda pc ye format yaptim ama icinde ki bilgiler duruyor ve har diskin cogu hala dolu napicam
benim pc almancaydi tr yaptim o oldu ama hard diskim dolu bosaltamiyorum bi el atin yaw simdiden tesek+rler

Mavi forum

Explorer ile ilgili yardıma ihtiyacım var ! !

Birkaç gündür bilgisayarımda bir sorun yaşıyorum.Explorer kullanırken herhangi bir internet sayfasındaki bir linke tıkladığımda bu link yeni bir explorer penceresinde açılacaksa yeni explorer penceresi açılıyor ama hiçbir işlem yapmıyor.Orada öylece kalıyor.Virüs taraması yaptım,explorer ayarlarına baktım ama sorunu bir türlü halledemedim.Bilgisi olan birinin yardımına ihtiyacım var.Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Her türlü yardımlarınızı bekliyorum.

Kaspersky Personal-Pro 5.0.384 kullanıyorum(her bağlantımda güncelleniyor).

İşletim sistemi olarak Windows XP with SP2 kullanıyorum.

Mavi forum

Regeditle İlgili püf noktalar

Registry; Windows 95, 98, Me, NT, 2000 ve XP'nin, ya*ni 32-Bit Windows sürümlerinin ayar, özelliklerini yazılım, donanım, kullanıcılar ve ayarlarla ilgili bütün değerlerin saklandığı yerdir. Denetim Masası'nda bir ayar değiştirdiğinizde, yada bir program kurduğunuzda yeni ayarlar Registry'e yazılır.
Registry ulaşılmaz değil ve sabit diskinizde bulunan birkaç dosyada saklanıyor. Bu dosyalar işletim sisteminizin sürümüne göre değişiyor. Windows 95 yada 98 kullanıyorsanız bu dosya*lar WİNDOWS klasörünüzdeki SYSTEM.DAT ve USER.DAT dosyaları. Windows ME kullanıyorsanız yine WİNDOWS klasörünüzde bu dosyalara ek olarak bir de CLASSES.DAT dosyası mevcut. Windows NT/2000/XP kullanıyorsanız tüm dosyalar WİNDOWS\SYSTEM32\CONFIG klasöründe saklanıyor. Bu dosyaların hepsi hızlı erişim sağlamak için farklı bir formatta saklanıyor ve Word gibi bir programla açıp incelemeniz imkansız. Microsoft bize bu iş için KAYIT DEFTERİ DÜZENLEYİCİ adında bir araç sunuyor.

Registry'nin Yapısı


Registry çok hiyerarşi bir yapıya sahiptir. Bu yapı sabit diskinizdeki klasörler ve dosyalara benzer. Zaten KAYIT DEFTERİ DÜZENLEYİCİ programı da WINDOWS EXPLORER'A benzer.


HKEY... şeklinde başlayan klasörler BÖLÜM adını alıyor ve her bölümün bir yada birden çok ANAHTARI var. Anahtarların altında da tekrar anahtar oluşturulabiliyor. Anahtarların altında ise Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde sağ tarafta gördüğümüz DEĞERLER geliyor. Asıl ayarlar bu değerlerde saklanıyor. Bunlarda içerdikleri veriye göre üç değişik tipte oluyorlar: DİZE, DWORD ve İKİLİ değer.

Hangi ayarları sakladıklarına bağlı olarak 6 temel bölüm mevcut:

* HKEY_CLASSES_ROOT : Bu bölümü silerseniz Windows açılsa bile dosyalarınızın hiç biri açılmaz. Bu bölüm dosya türleri ve OLE (object linking and embedding - nesne bağlama ve gömme) hakkındaki bilgiler , dosya ilişkilendirmelerini, kısayol bilgilerini ve temel Windows sistem klasör bilgilerini içeriyor.
* HKEY_CURRENT_USER : HKEY_USERS bölümü ile bağıntılı ve sadece aktif o an oturum açmış olan kullanıcı ayarlarına buradan erişebiliriz.
* HKEY_LOCAL_MACHINE: Bu bölüm bilgisayardan bilgisayar değişebilen donanım bağımlı ayarları tutuyor. Bunun dışında diğer yazılım ve ayarlarda burada barındırılıyor ve bu ayarlar bilgisayara oturum açan her kullanıcı için uygulanıyor.
* HKEY_USERS: Bilgisayarın bütün kayıtlı kullanıcılarının özelleştirilmiş ayarları (renkler, denetim masası ayarları vs. . . ) bu bölümde kayıtlıdır. Windows 98 çoklu kullanıcı tarafından özelleştirilme seçeneğine sahiptir ancak genelde DEFAULT adında tek bir kullanıcıdan söz edilir. O anda bilgisayarı kullanmakta olan kullanıcının özel ayarları HKEY_CURRENT_USER bölümünde gösterilir.

Bunların dışında geçerli donanım bilgilerini tutan HKEY_CURRENT_CONFIG ve tak-çalıştır ayarlarını tutan HKEY_DYN_DATA klasörleri de Registry'de yerlerini alıyorlar.

Registry'i Düzenlemek

Registry'i düzenlemek, görmek ve arama yapmak için en temel araç sayılan KAYIT DEFTERİ DÜZENLEYİCİ (REGEDIT.EXE) bütün Windows sürümleri ile beraber geliyor. Ancak Başlat menüsünde bulmanız imkansız. Regedit'i açmak için BAŞLAT / ÇALIŞTIR yolunu izleyerek Çalıştır penceresini açın ve REGEDIT yazıp Tamam'a tıklayın.
Bir diğer Kayıt Defteri Düzenleyici ise REGEDT32.EXE dosya adına sahip ve NT / 2000'de normal Regedit'in desteklemediği bazı değerleri görüntülemek ve değiştirmek için kullanılıyor.

Registry Yedeği Almak ve Geri Yüklemek

Önce yedek alın. Bu her zaman işe yarar. Zorda kaldığınız bir durumda eski kayıt değerlerini Registry'e geri yükleyerek sorundan kurtulabilirsiniz.

1. Tüm Registry'i Yedeklemek: Tüm kayıt veritabanını yedeklemek istiyorsak Kayıt Defteri Düzenleyicide DOSYA menüsünden VER komutunu çalıştırın. Açılan KAYIT DOSYASI VER penceresinde KONUM bölümünden dosyayı nereye kaydetmek istediğinizi seçin ve DOSYA ADI bölümüne de hatırlatıcı bir isim verin. Örneğin "Son Yedek" gibi. VERME ARALIĞI asıl önemli kısım. Tüm kayıt veritabanını yedekleyeceğimiz için burada TÜMÜ seçeneğinin seçili olması gerek. Sonra KAYDET tuşuna basarak verme işlemini tamamlayabiliriz.

2. Belli bir kısmi yedeklemek: Eğer sadece bir anahtarı yedeklemek istiyorsak durum yine aynı. İlk önce yedeğini almak istediğimiz anahtarı açıyoruz. Örneğin "HKEY_CURRENT_USER\Control Pa*nel". Daha sonra KAYIT DOSYASI VER penceresini açıyoruz ama bu sefer VERME ARALIĞI bölümünde SEÇİLİ DAL kısmını işaretleyip KAYDET diyoruz.

Mavi forum

xp home edition

arkadaşlar xp home edition var buna 98 veya milenyun açılış disketi ile format atılıyormuş tarif edecek arkadaş varmı şimdiden teşekkürler

Mavi forum

windows ölüyor yetişin!

arkadaşlar benim windows canavar gibiydi ama kendimce salaklık diye tabir ettiğim bir olay(ama gerekli diye düşünüyorum) yani windows güncelleştirmesi yaptım üstelik SP2 zaten kuruluydu. bu andan sonra yeniden başlattım ve bilgisayar acayip yavaşladı bunun sebebi nedir?
ikinci olarak photoshop ve bir kaç program kurdum dahada yavaşladı. özellikle şu anda açılırken kişisel ayarlarınız kaydediliyor yazısı çooooooooooooooook uzun sürüyo. kurduğum bütün programları kaldırmama rağmen hala bu bekleme sürüyor.
üçüncü olarak virüs programı C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Folders\ibm00001.exe yi virüs olarak algıladı ve ben onu ve aynı dosya içindeki ibm00002.dll yi silmek zorunda kaldım(indirdiğim programlardan virus bulaşmıştır mantığıyla. ve ayrıca o dosyaları silmeden CPU %100 çalışıyor ve web'e giremiyordum. onları silince düzeldi). her açılışta ibm00001.exe bulunamadı diye mesaj geliyor bunları nasıl düzeltirim(ibm00001.exe yi msconfig den açılışta çalışmasını iptal etmeme rağmen çıkıyor).
son olarak HDD açılışta aşırı çok çalışıyor ve arada hiç bir şey yokken bir program kuruyormuş gibi dakikalarca çalışıyor. bu neden ileri geliyor olabilir?
şimdiden teşekkürler

Mavi forum

yardım kankalarr

kankalarr benim pcde yasak sitelere girmişlerr ve vürüs girmişş
ve i.explorer açınca direk yasak sitelere baglanıyorrr i.exlorer özelliklerine giriyorum orayı kitlemişş değiştiremiyorumm..aşagıdada resimde gösterdimmm..bilgisi olan yardım etsinn şimdiden sağolunnn..


Mavi forum

xpye sp2 yukleyemiyorummm lisans istiyo

bende xp yuklu ama sp2 yuklıcegım zaman

Orijinal Windows Doğrulama diyo sonrada Doğrulama Başarısız: Ürün Anahtarı Doğrulanamadı die sayfa acılıyo bu problemden nası kurtulurum cok sagolun

Mavi forum

imdattttttttttttttttttttttttttttt

sevgili arkadaşlar benim sorunuma lütfen bir çözüm bulun bu pc yi parcalayacam
internette msn ye girebiliyorum ama ne hotmail nede my nette ki e:mail sayfalarımı acamıyorum her seferinde yine başa dönüp şifre soruyor ama tekrar tekrar aynı yere geliyoruz buna bir çözüm lütfen
not : çözümleri e mail olarak yollamayın okuyamıyorum

Mavi forum

yardım.. Xp - MS-DOS - Nokta Vuruşlu Yazıcı

Kankalar Cevap verebilicek biri varmı __?

işletim sistemim xp
Ms-Dos ortamında Nokta vuruşlu yazıcıya yazı gönderdiğim zaman bekleme yapıyor... yarısını yazıyor sonra 1 dakika bekliyor...

programdan çıktıktan sonra tamamını yazdırıyor...

bunu nasıl kaldırabiliriz. ve sadece xp de yapıyor... ( bu arada yardımcı olayım .. sorun windows un ms-dos belgelerini kuyruğa atması ile alakalı ... 98 de kuyruk ayarlarından değiştirebiliyoz.. ama XP de kuyruk ayarları yoookkkkk

Mavi forum

bi bakın allah rızası için

arkadaşlar yeni pc aldım aidata dan format attım .hepsini kurdum driverları filan yalnız ses driverını kurarken hda lı bi hata veriyor ve kurulmuyor.
duyduğuma göre bu tip anakartlarda yama filan yapıyormuşuz bi yardımcı olurmusunuz.???*

Mavi forum

kankalar bi bakın ??

kankalar şimdi bi SP2 li windows CD sine XP güncellemelerini entegre edemezmiyiz?? eğer edeblirsek nasıl olur bi anlatabilir misiniz?? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür

Mavi forum

sp2 ve diğ. yamalr olan bir WİNDOWS CD nasıl yapcam

kankilerr bi sorum olucak sizlere
windows xpPRO yada windows 2000pro

bi CD yapcaz ama içinde servicepack ler ve diger yamalarda olcak

mesela
xp için sp2 cd ye ekleye biliyoruz
bende istiyorumki
sp2 ve diğer cektiğim yamalrı cd atmak ve tekrar windows ukurdugumda ugrasmak istemiyorum

win200pro içinde aynı
SP4 ü ve diğer yamalrı cd eklemek istiyorum

NASIL YAPCAZ?????? N APCAZ ŞİMDİİ

Mavi forum

XP SP2 CD hazırlamak "görsel anlatım"


Pratik SP2 CD hazırlamak için:
*Ön Hazırlık*
*Update Güncelleme*
*Cd Oluşturma*

*Ön Hazırlık*
İlk önce ön hazırlık yapıyoruz. Güncel bir nero programı teğmin ediyoruz. Aşada 2 liinkteki yazılımlarını indiriyoruz.
Link için.......Windows XP SP Türkçe Download (265 MB)
Link için.......Boot.bin
XRMHOEM_TR d:\ dizininde xpcdsp2 klasör oluşturup, kopyalıyoruz.
indirdiğimiz dosya ismi uzun olduğu için sp2.exe olarak değiştiriyoruz . Aynı d:\ dizinine kopyalıyoruz, sp2.exe


*Update Güncelleme*
Başlat/Çalıştırdan şu komutu yazıyoruz:

D:\sp2.exe /integrate:d:\xpcdsp2

Mavi forum

Windows XP: Microsoft'tan Yapılabilecek Ek Yüklemeler

Java Support(Java desteği)
XP'yi yüklediğinizde Internet Explorer ile girdiğiniz bazı sitelerde Java applet'lerinin çalışmadığını ve sizi Java Virtual Machine isminde bir yazılımı yüklemeye yönlendirdiğini göreceksiniz. Ancak Microsoft.com'a yönlendiğinizde de, artık bu dosyanın orada olmadığını göreceksiniz. Microsoft artık Java Virtual Machine'i web sitesinden indirmenize izin vermiyor. Bunun yerine Servis Paketi 1'i indirmeniz ve kurmanız lazım.



Ancak bununla hiç uğraşmadan aşağıdaki linkten JVM'i indirebilirsiniz.

http://java.sun.com/getjava/download.html

(yaklaşık 10 Mbyte'lık bir dosya)

Service Pack 1(Servis Paketi 1)
MS'in XP'nin piyasaya sürülüş tarihinden itibaren çıkardığı ve çeşitli güvenlik açıklarını veya yazılım buglarını düzelten onlarca yama dosyaları var. Bu dosyalar gerektiğinde teker teker indirilip, ilgili problemin giderilmesinde kullanılabiliyor. Bu yama progr*****ları belli periyotlarda bir araya toplanıp ServicePack ismi ile kullanıma sunuluyor. XP için (Home ve Pro versiyonları) Ocak 2003 tarihi itibariyle geçerli yama paketi Service Pack 1'dir. Bunu aşağıdaki linkten yükleyebilirsiniz.

http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/downloads

Network Installation seçeneği ile birden fazla bilgisayarada yüklemenizi sağlacak şekilde ayrı bir dosya olarak indirmeyi seçerseniz, toplam indirelecek dosya miktarı 134 MByte gibi büyük bir miktar, ona göre. Ayrıca Microsoft'un bu yama paketine dünyaya yayılmış kopya XP sürümlerinin (aktivasyon gerektirmeden çalışıyorlar) ürün kodlarını kontrol eden ve bu şekilde olanları çalışmaktan alıkoyan bir sistem eklediği de söyleniyor.

TweakUI
Önceki Windows versiyonlarında olduğu gibi, XP içinde Microsoft'tan faydalı bir program geliyor: PowerToys

PowerToys'un bir bileşeni olan TweakUI sayesinde windows'un kendi ayar menülerinde bulamayacağınız onlarca farklı ayarı (balon mesajların çıkmaması mesela...- registry oynaması yerine TweakUI ile yapmak daha kolay) yapmanız mümkün.

Bu programı aşağıdaki adımları takip ederek yükleyebilirisiniz:

Microsoft'un Websitesi www.microsoft.com'a gidin, Download linkine tıklayın
Search for a Download alanında aşağıdaki değerler seçili iken;
-
- Search using : Keyword Search
Operating System : Windows XP



Keywords alanına "PowerToys" yazın ve Find it düğmesi ile aratın.


Mavi forum

kankiler windows kurma key_yardım!!

kankiler sp 1 li xp cd si ile xp kurdum . herşey tamam buaraya kadar
ama hoşgeldiniz yazısından sonra windowsun ürün denetlemesi bir sorun nedeniyle engellendi diyor ve açamıyorum windowssu yani masaüstü nü hiç açamıyorum

Mavi forum

Kankalar silinen dosyaları geri getirme progarmı var mı? bi zahmet

Kankiler yanlışlıkla önemli bi klasörümü sildim ve dosya boyutu büyük olduğu için geri dönüşüme atmadan silmiş. Eğer dosyayı geri getirebileceğimiz bir yol veya bi program varsa yardım edin ne olur.........Lütfeeeeen........!!!!!!!!

Mavi forum

kankalar bilgisayara nasıl format atılır bilen

kankalar bilgisayara nasıl format atılır bilen varmı.benim cd rw cd yi görmüyoda bilen varsa lütfen yardımcı olursa sevinirim

Mavi forum

yardım

ya arkadaşlar ben media playerı kullanamıom tıklıom iç uygulama hatası veriyo sp 2 xp kullanıom ama önceden çalışıyodu taki bi divxx prg mı kurana kadar bi daha nasıl çalıştırcaz acaba bide bende arama butonu yardım butonu bide kullanıcı hesapalrı çalışmıyo tıklıom açılıo ama yazı lar yazmıo

Mavi forum

acil yardım şuan forumda kimse varmıı

--------------------------------------------------------------------------------

slm kankalar bilgisayarım çöktü acil yardım a ihtiyacım var.fotmat attım ama bilg kuramıyorum .ntfs seçersem aşağıdaki hatayı veriyo .Fat tipi seçersem de diğerini veriyo napcm bilmiyroum. sorun ne onuda anlamadım .Yardım ederseniz sevinirim .


NTFS de bu hatayı veriyo->
Hata:
SXS.DLL:"D:\I386\asms\1000\MSFT\WINDOWS\GDIPLUS\GD IPLUS.MAN"
Yayılma ya da ilke dosyasının 4 satırında söz dizim hatası

***
Hata installiaton Failed:\I386\asms.Error Message:
Yanlış işlev

***

Önemli hata
Windows kurulumunun devam etmesi için gereken bileşenlerden biri yüklenemedi.
Yanlış işlev
***



---------------------------------------------------------------------------------
FAT32 de bu hatayı veriyo->
_______________________________
Kur, aşagıdaki klasörü oluşturamıyor
\WINDOWS\system32\drivers
klasör oluşturulana dek KUR devam edemez
*Yeniden denemek için ENTER'a
*Kur'dan çıkmak için F3 e basın
msn yasak

Mavi forum

kankalar yardım edin bana..

sorunum şu.bilgisayarımı başlattığım zaman,devamlı bir hata uyarısı alıyorum. C\PROGRA-\NEWDOT-1\NEWDOT-2DLL yüklemede hata belirtilen modül bulunamadı.
Neyapmam lazım..bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim...

Mavi forum

format sonrası??

arkadaşlar format atıyoruz ama bu formattan sonra driverlerin yükleniş sırası xp güncellemerin yüklenişlerin falan bi sırası varmış. bu sıralamayı nasıl yaparsak PC deki performans artar ve PC miz daha kararlı olur???

Mavi forum

acil windows yardım istiyorum

arkadaslar su anda ben baslat menusundekı donatıları komple sildim ..nası yaptım bılmıyorum ama sılındı.. ne ses denetımı kaldı ne ses kaydedıcı nede pain .. su anda bulundugum yerde wın xp sp2 cd si bulmam imkansız..acaba bunu nasıl duızeltebilirim.yanı ınternet uzerınden xp sp2 cd si gibi bişey bulabılırmıyım .. tşkrler !

Mavi forum

laptop hizlandirmA yardim

arkadaslar dell laptop var ve yukleme asamasi cok suruyor bu nu nasil hizlandirim.....
logolar cikiyor actigimda


yardim edin

tsk kanka

Mavi forum

java yardım pls

ya arkadaslar pc ye format attıkdam sonra bı sorunla karsılasdım sık kullandıhım bı sıteye gıremıyorum java lazım ama mıcrosolf tun java sını kurdum ama ıse yaramadı eskısı gıbı sun java lazım onuda sıteden ındıremıyorum elınde olan varsa lutfen yardımcı olsun sımdıden tesukkurler

Mavi forum

update ilginç sorun !!

kankalar windows update sitesinde çok ilginç bir engelle karşılaşıyorum yardıma ihtiyacım var
güncellemeye başlamak için yüklenmesi gereken "arka planda akıllı aktarım hizmeti" ni yükleyemiyor site.
ne yapmam gerekiyor.
yeni format attım (ki bunun için ikinci format oluyor bu )
bu güncellemeden önce active x uyarısını kabul etmiştim
xp kullanıyorum
korsan olması ile ilgili değil çünkü daha oraya bile gelemedim
yardımınızı bekliyorum
şimdiden çok teşekkürler

Mavi forum