8 Haziran 2007 Cuma

Windows XP: Microsoft'tan Yapılabilecek Ek Yüklemeler

Java Support(Java desteği)
XP'yi yüklediğinizde Internet Explorer ile girdiğiniz bazı sitelerde Java applet'lerinin çalışmadığını ve sizi Java Virtual Machine isminde bir yazılımı yüklemeye yönlendirdiğini göreceksiniz. Ancak Microsoft.com'a yönlendiğinizde de, artık bu dosyanın orada olmadığını göreceksiniz. Microsoft artık Java Virtual Machine'i web sitesinden indirmenize izin vermiyor. Bunun yerine Servis Paketi 1'i indirmeniz ve kurmanız lazım.



Ancak bununla hiç uğraşmadan aşağıdaki linkten JVM'i indirebilirsiniz.

http://java.sun.com/getjava/download.html

(yaklaşık 10 Mbyte'lık bir dosya)

Service Pack 1(Servis Paketi 1)
MS'in XP'nin piyasaya sürülüş tarihinden itibaren çıkardığı ve çeşitli güvenlik açıklarını veya yazılım buglarını düzelten onlarca yama dosyaları var. Bu dosyalar gerektiğinde teker teker indirilip, ilgili problemin giderilmesinde kullanılabiliyor. Bu yama progr*****ları belli periyotlarda bir araya toplanıp ServicePack ismi ile kullanıma sunuluyor. XP için (Home ve Pro versiyonları) Ocak 2003 tarihi itibariyle geçerli yama paketi Service Pack 1'dir. Bunu aşağıdaki linkten yükleyebilirsiniz.

http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/downloads

Network Installation seçeneği ile birden fazla bilgisayarada yüklemenizi sağlacak şekilde ayrı bir dosya olarak indirmeyi seçerseniz, toplam indirelecek dosya miktarı 134 MByte gibi büyük bir miktar, ona göre. Ayrıca Microsoft'un bu yama paketine dünyaya yayılmış kopya XP sürümlerinin (aktivasyon gerektirmeden çalışıyorlar) ürün kodlarını kontrol eden ve bu şekilde olanları çalışmaktan alıkoyan bir sistem eklediği de söyleniyor.

TweakUI
Önceki Windows versiyonlarında olduğu gibi, XP içinde Microsoft'tan faydalı bir program geliyor: PowerToys

PowerToys'un bir bileşeni olan TweakUI sayesinde windows'un kendi ayar menülerinde bulamayacağınız onlarca farklı ayarı (balon mesajların çıkmaması mesela...- registry oynaması yerine TweakUI ile yapmak daha kolay) yapmanız mümkün.

Bu programı aşağıdaki adımları takip ederek yükleyebilirisiniz:

Microsoft'un Websitesi www.microsoft.com'a gidin, Download linkine tıklayın
Search for a Download alanında aşağıdaki değerler seçili iken;
-
- Search using : Keyword Search
Operating System : Windows XP



Keywords alanına "PowerToys" yazın ve Find it düğmesi ile aratın.


Mavi forum

0 yorum: