6 Haziran 2007 Çarşamba

acıl yardım denetım masası

denetım masasındakı program ekle kaldır acılmıyor arkadaslar lutfen yardımcı olun allah rızası ıcın sevgılerımle

Mavi forum

***********Google İşletim Sistemi*************



İnternet devi Google'ın mühendisleri işletim sistemi hazırlamanın
son aşamasına gelmiş durumdalar. 2006 başında betası yayınlanacak
olan GOOGLE isimli işletim sistemi şu özelliklere sahip;

**Google kabaca sadece bir İŞLETİM SİSTEMİ yani müzik,video,resim
gibi multimedia öğeleri,ofis ve internet ile ilgili programlar
3.parti yazılımlar ile sağlanacak

**Tahminen 100 mb civarında olması bekleniyor.

**3.parti yazılımlar ile 300 mb civarında olması bekleniyor.

**Mp3 çalar olarak winamp ile
Video çalar olarak vlc player ile
Resim düzenleyici olarak picasa(kendi programı)
Harddisk ve internet araması google desktop search(kendi programı)
Browser olarak firefox ile
Dosya indiricisi olARAK hidownload ile
Office için ability office ile
Cd/dvd yazmak için nero ile
Film ses editlemek için blaze media pro ile
Virüs için avast ile
Spy için lavasoft adaware ile anlaştı.

**Fiyatının 50$ civarında olması bekleniyor.

**Beta sürümü ingilizce olarak çıkacak ama dil dosyası değiştirilerek
diğer diller ile kullanılabilecek.

**Kurulum yaklaşık olarak 10 dk sürecek. Google kurulumun sıkıcı olmaması için
kurulum sırasında “Evanascence”ın bir şarkısı çalıcak..

KAYNAK:betanews.com

Not: Alıntıdır.


Teraziyi Unutmayalım...


Saygılar..


Mavi forum

Dial up bağlantı kurulmuyo nolur yardım kankalar

Çevirmeli bağlantı kurmaya çalıştığımda bağlantımı kendim ayarlayayım opsiyonunu seçtikten sonra "çevirmeli bağlantı" seçeneği aktif olmuyo bu sorun bana bi kez daha olmuştu format atmadan düzeltemedim şimdiden teşekkürler

Mavi forum

windows güvenlik.....

merhabalar... bu ilk mesajım üyelikten sonra

benim bir problemim var windows ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim

bilgisayara format çekip xp yükledim. yanlız daha önce olan windows güvenlik duvar ve açılır pencerelerin kapatılması menüleri yok. nasıl düzeltebilirim...

ilginize teşekkürler...........

Mavi forum

Udma > Pio Mode Ide Kanalında Yavaş Iletişim, IDE kanalının iletişim hızının düşmesi

Bozuk , Hasarlı vb.. medyalar kullanılması sonucu ortaya çıkan bu sorunun çözümü için microsoft gerekli bilgileri vermiş ...

http://support.microsoft.com/default...b;en-us;817472

ETKİLEDİĞİ İŞLETİM SİSTEMLERİ:
Windows Server 2003
Windows 2000
Windows XP

BELİRTİLER:
CD'leri 3 dk yazarken şimdi 10 dk yazıyor.
4X DVD'yi 13 dakikada yazarken şimdi 1 saatte ancak yazabiliyorum.
CD'yi harddiske kopyalamak eskisinden daha çok zaman alıyor.

SORUN TESPİTİ:
Control Panel > System > Device Manager > IDE ATA/ATAPI controllers
Primary veya Secondary (sorun yaşadığınız aygıtın takılı olduğu kanal) IDE Channel çift tıklayıp Advanced Settings kısımında Transfer Mode DMA if Available olmasına rağmen Current Transfer Mode diskinizin/optik sürücünüzün desteklediği hızdan düşükse (Örn:PIO mode) sorununuzu buldunuz demektir. Windows IDE kanallarındaki haberleşmede 6 kere gecikme (4sn'den fazla) veya 6 kere hata (CRC error) tespit ederse iletişim hızını desteklenen bir alt hıza düşürür. Bu işlem kademeli olarak en düşük hıza kadar devam edebilir (her 6 defada bir). Ancak bu hızı eski haline yükseltmez.

SEBEP:
IDE kablonuz arızalı (kopuk, kırık, yerinden oynamış) olabilir.
IDE kablonuzu etkileyen EMI kaynakları olabilir.
Sisteminizi Suspend/Standby konumundan uyandırırken disklerinize 4 sn içinde ulaşamaz (diskinizin spin-up süresi 4sn geçiyorsa)
Diskiniz/optik sürücünüz arızalı olabilir.
Güç kaynağınızı diskinizi/optik sürücünüzü gerektiği kadar besleyemiyordur.
Benim gibi kullandığınız medya okunamayabilir.
IDE kanalında arıza olabilir.

ÇÖZÜM:
İşletim sistemi bu hataların sayısının bir kaydını tutar. Ancak bu kaydı sıfırlamaz. Dolayısıyla hızınız bir kez indikten sonra tekrar düzelmez. Cihazı söküp takmak bu sorunu düzeltmez. Aşağıdaki çözümler transfer hızınızı eski haline döndürmek içindir ama hatanın kaynağını bulamazsanız sorun yeniden oluşacaktır. Bu yüzden aşağıdaki çözümleri uyguladığınızda yukarıda belirttiğim sebepleri teker teker bertaraf ederek sonuca bakın. En basit yöntemler;

a. Sürücüye/diske giden güç kaynağı soketine başka bir cihaz takılı olmasın (eğer güç kaynağınızdan eminseniz bunu atlayabilirsiniz)

b. Sürücüye/diske takılı IDE kablosu üzerinde ortak başka bir cihaz (Slave olarak örneğin) takılıysa onu çıkartın.

c. Hata veren sürücü/diske takılı IDE kablosunu değiştirin (mümkünse 80 pin olan bir kabloyla. Diskiniz 80 pinlik kablo gerektirmese de bu kablo her bir data hattı için ayrı bir topraklama hattı içerir ve EMI dalgalardan daha az etkilenir, geriye doğru da uyumludur.)

d. Optik medyanızın markasını değiştirin. Bu sorun özellikle yeni revaçta olan DVD medyalarda karşılaşılabiliyor.

e. Son olarak bu aygıtı farklı bir IDE kanalına bağlayın, eğer sorun burada devam etmiyorsa diğer IDE kanalınız arızalı olabilir.

1- Device Manager içinde hatanın, oluştuğu IDE kanalını Uninstall edip Scan For Hardware Changes ile yeniden yükleyin. (Dikkat İşletim sisteminizin kullandığı dsik aynı kanaldaysa Windows kilitlenecektir.) Bu işlemde Restar etmeye gerek kalmaz.

2- Device Manager'dan hata veren aygıtın kendisini Uninstall edin ve sistemi yeniden başlatın. (Microsoft'un ilk tavsiye ettiği yöntem)

3- Windows XP SP2'yi yükleyin. Bu pakette time-out süresi ve CRC error sayıları arttırılmış. 4 sn olan time-out 10 sn olmuş. 6 Cumulative (artarak) oluşan CRC error ile hızı düşürmek yerine 6 Consecutive (art arda) oluşan CRC hatada hızı düşürüyor. Cumulative ve Consecutive arasındaki uygulama farkını pek anlayamadım doğrusu.

4- Ancak bu güncelleme hız düşürüldükten sonra eski haline dönemsini sağlayamıyor. Eğer bunu sağlamak istiyorsanız SP2yi yükledikten sonra aşağıdaki registry ayarlarını her bir IDE kanalınıza (hangileri için isterseniz) uygulamanız gerekiyor.

a. Start > Run > regedit yazıp registry editörü açın
b. Aşağıdaki anahtarı bulun (her bir IDE kanalı için bir anahtar vardır. 4 IDE kanalı varsa her biri için 0001, 0002, 0003, 0004 anahtarları bulunur.)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001

c. Edit menüsünden, New seçip, DWORD Value klikleyin.
d. ResetErrorCountersOnSuccess yazıp ENTER basın.
e. Bu yeni DWORD için Edit menüsünde, Modify klilkleyin.
f. 1 yazıp kapatın.

Bu işlemi diğer IDE kanalları için de tekrarlabilirsiniz. Registry editörü kapatıp sistemi yeniden başlatın. Artık sistem hata sayaçlarını disk/sürücüye başarılı bir şekilde ulaşabildiği anda sıfırlayacaktır. Unutmayın bu işlem SP2 yüklüyse işe yarıyor.

Alıntıdır !!!

Mavi forum

Bilgisayar Hataları

Bilgisayar açıldıktan sonra çok sayıda hata sinyali veriyor

Uyarı seslerinin ve hata mesajlarının açıklaması çok kolaydır. Bilgisayarın açılışı sırasında çalıştırılan BIOSun POST (Power On Self Test) fonksiyonu hataları tespit eder ve buna uygun olarak mesaj verir. Video sisteminden kaynaklanan hataların ise görsel uyarı mesajları ile bildirilmesi mümkün de ildir. Bu nedenle PC hoparlörlerinden, genel olarak beep code olarak adlandırılan uyarı sesleri çıkartılır.

Örne in, bilgisayar açıldıktan kısa bir süre sonra PC hoparlöründen dokuz kısa uyarı sesinin çıkarılması, AMI BIOSlar için BIOSun kontrol toplamının do ru olmadı ı anlamına gelir. Bunun sonucunda bilgisayarın açılma işlemi kesilecektir. Bu hata BIOSun arızalandı ı veya BIOS güncellemesinin başarısız oldu u durumlarda ortaya çıkar.

Bilgisayarı, kapatıp tekrar çalıştırarak yeniden başlatın ve uyarı seslerini dikkatli bir şekilde dinleyin. Farklı Beep Codelarının anlamlarını kitabın sonundaki ekte bulabilirsiniz. Uyarı sesleri, bu konuda herhangi bir standart bulunmadı ı için bilgisayarda kullanılan BIOSun üreticisine ba lı olarak farklı anlamlara sahip olabilir.

BIOS üreticinizin ismini bilmiyorsanız, anakartının el kitapçı ına bakmalısınız. E er bu kitapçıkta da açıklayıcı bir bilgi bulamazsanız, ürünü satın aldı ınız bayie başvurabilirsiniz. E er bayi de yardımcı olamazsa, son çare olarak kendiniz kontrol etmelisiniz.

1. Bilgisayarı kapatın ve kasasını açın.

2. Tüm anakart kitapçıklarında, farklı yapıtaşlarının kart üzerindeki yerlerini gösteren bir plan bulunur. Bu planda, üzerinde BIOS yazan bir bileşeni arayın.

3. E er BIOSun yerini planda tespit ettiyseniz, anakart üzerinde arayın. Bu sırada BIOSun görünmesini engelleyen ek kartları da sökmek zorunda kalabilirsiniz.

4. Bu parçada her zaman, üzerinde üreticinin isminin bulundu u bir telif hakları yapışkanı bulunur. BIOS üreticisinin ismini buradan ö renebilirsiniz.

Beep codelarının anlamlarını kitabın sonundaki ekte bulabilirsiniz. Hata mesajı bilgisayarın belirli bir donanım bileşenine karşılık gelecektir. Buna ba lı olarak kitaptan uygun bölüme göz atarak, karşılaştı ınız sorunu çözmek için neler yapabilece inizi ö renebilirsiniz.

2.3.3 Hatayı bulamadım. Daha ne yapayım?

E er yukarıda bahsedilen sorunlarla karşılaşmadıysanız, teknik servis yardımı olmadan hatayı tespit etmek için bir şansınız daha var. Hata tespiti için POST Code kartı kullanmalısınız. Bu tür bir kartın maliyeti nispeten daha fazla olaca ı ve normal bir kullanıcının böyle bir karta sahip olması gerekmedi i için kitabın geri kalan kısmında POST Code kartına daha fazla de inmeyece iz. E er çevrenizde POST Code kartına sahip birileri mevcutsa, bilgisayarınızdaki hatayı söz konusu kartı kullanarak tespit edebilmek için yardım isteyebilirsiniz. Ancak bu tür bir imkanınız da yoksa karşılaştı ınız sorunu çözüme kavuşturmak için teknik servise girmekten başka çare kalmıyor.

Mavi forum

Wındows Xp' Yi Hızlandırın

Windows XP' nin kullandıgı grafikleri kaldırarak bu işlemi gerçekleştirebiliriz. Bunu yapabilmek için aşağıdaki maddeleri sırasıyla uygulayın.

- Bilgisayarıma sağtıklayın ve "Özellikler" i seçin.
- Açılan pencereden "Gelişmiş" seçene ine tıklayın.
- Gelişmiş penceresinde "Performans" yazan tablonun içerisindeki "Ayarlar" yazan butona tıklıyoruz.
- Bunuda yaptıktan sonra Performans Ayarları Penceresinde yer alan "En İyi Performans İçin Ayarla" yazan kutucu u işaretliyoruz.
- Bu işlemide yaptıktan sonra aşağıdaki bütün işaretlerin pasifleşti ini göreceksiniz.
- Şimdi pasifleşen seçeneklerin içerisinden "Pencere ve Düğmelerde Görsel Stil Kullan" kutucu unu işaretleyin ve "Uygula / Tamam" diyerek işlemi bitirin.

Mavi forum

babam bilgisayara şifre koydu yardım!!!

babam bilgisayara oturum açma şifresi koydu yardım!!! arkadaşlar ne yapacam

Mavi forum

Acrobat Reader ve CoreDLL hakkında yardım

daha önce çalışan acrobat reader programını şimdi çalıştırdığımda "acrobat fail to load it's Core DLL" uyarı yazısı çıkıyor. bu dosyayı bulup system klasörüne ekledim, yine de çalışmadı. programın kendisini tekrar yüklediğimde de aynı uyarıyı verdi.

Mavi forum

Windows Vista'dan izlenimler

Microsoft, yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın birinci deneme sürümünü dağıtmaya başladı.

Microsoft’un Longhorn kod adıyla bilinen yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın ilk deneme sürümü ‘Vista Beta 1’ son derece sınırlı bir kitle için yayınlandı. Beta sürümünün daha önce 3 Ağustos’ta çıkacağı açıklanmıştı. Microsoft’un 10 bin adet özel müşterisi ve kullanıcısına beta sürümünü inceleyecek, görüş ve önerilerini geri bildirecek.

Windows Vista’nın beta sürümü, 2006 sonunda raflardaki yerini alacak olan nihai paketin tüm özelliklerini içermiyor. Microsoft yetkilileri beta 1’in sadece teknik personelin bazı özellikleri değerlendirmeleri ve açıkları temizlemeleri için hazırlandığını vurguluyor. Buna karşılık, tüm güvenlik özelliklerini kapsıyor, böylece seçilmiş kullanıcılar Windows’un en tartışmalı yönlerinden güvenlik sorunları ile ilgili yenilikleri sınayacabilecek.

Beta sürümünde henüz bulunmamasına karşın, Microsoft, Vista’nın arayüzünde şeffaf karakterler ve görseller kullanacak.

APPLE VE LINUX’LA BENZERLİK

Windows Vista’nın en çok konuşulan özelliği bilgisayar dünyasında hızla yükselen arama trendine paralel olarak, arama teknolojilerini işletim sistemine entegre etmiş olması. Beta versiyonunda, kullanıcı ‘account’larının açılmasının Apple’ın Mac OS X ve bazı Linux işletim sistemlerine benzediği belirtiliyor. Yeni işletim sistemi bilgisayara ‘administrator’ olarak girişler konusunda bazı değişiklikler getiriyor.

Windows Vista’ya eklenen ‘task scheduler’ adlı özellik, kullanıcı tarafından tanımlanan komutları kullanıcıya hatırlatıyor. Örneğin, bellek şiştiği zaman MP3’lerin silinmesi uyarısı vermek gibi.

Yeni işletim sisteminde izinsiz kullanıcıların bilgisayardan bilgi sızdırmasını önleyici yeni bir teknoloji bulunuyor. Örneğin, Vista yüklü dizüstüler çalınsa dahi, kripto teknolojisi sayesinde çalan kişi bilgisayardaki dosyalara ulaşamayacak.

INTERNET EXPLORER 7

Windows Vista’nın yeniliklerinden bir diğeri, son bir yılda kızışan internet tarayıcıları pazarına Microsoft’un yanıtı olan Internet Explorer 7. Microsoft, yeni işletim sistemi ile desteklenen tarayıcının daha güvenli olduğunu savunuyor. Vista’da ayrıca dışa çıkışlar için firewall (güvenlik duvarı), dıştan gelen verileri tarayan da bir filtre bulunuyor. Service Pack 2 destekli Windows XP’deki güvenlik duvarı ise, sadece içeri girişleri koruyordu.

Microsoft, yeni işletim sistemindeki IE 7’nin, kullanıcıyı internet dolandırıcılığı ve diğer zararlı casus yazılımlardan koruyacağını belirtmişti, ancak bunlara beta 1’de yer verilmedi. Kullanıcının iinternet dolandırıcılığı konusunda tescilli bir siteye girmesi durumunda, IE 7 bir uyarı mesajı vererek, siteye devam etmesini önleyecek.

İşletim sisteminin içinde, Indigo adlı internet mimarisi Windows Communication Foundation olarak, Avalon grafik motoru da Windows Presentation Foundation olarak değiştirildi.

DAHA HIZLI AÇILACAK

Yeni işletim sisteminde açılış hızlanırken, ‘sleep’ (uyku) modu da Windows XP’nin ‘standby’ ve ‘hibernate’ özelliklerinin bir birleşimi ve daha kolay işleyecek. Microsoft, Vista’nın veri akışını düzelteceğini ve dosyaların daha verimli organize edeceğini vurguluyor. Yeni işletim sisteminin ikinci betası bu yıl sonunda çıkacak ve 500 bin kullanıcıya dağıtılacak.

2001 yılından bu yana Longhorn olarak anılan Window Vista’nın, ilk etapta 2004’te çıkacağı açıklanmış daha sonra ise 2006 sonuna ertelenmişti.

ayrıntılar www.microsoft.com/windowsvista/default.mspx

Mavi forum

Bu Ne BİÇİn İnternet Çildiracammm Yardimmmm Edİnnn

Selam arkadaşlar buranın yeni üyesiyim buradaki çalışma çok güzel şöyle bir göz attım.Benim sorunun internet explorer bazı sayfalarımı açmıyo.açtığı zaman bitti diyor ama sayfada hiçbirşey yok.o yüzden birçok sayfaya giremiyorum ne olur yardım edin HELP HELP HELP ... İnternet explorer ayarlarından erişebilirliklere falan baktım engellide değil.Bir çözüm yolu lütfen elim kolum bağlı hiçbirşey yapamıyorum internetim hiçbir işe yaramıyor. Kaldırıp tekrar yükledim oda işe yaramadı.Yardımlarınızı bekliyorum.İlgilenirseniz sevinirim.

Mavi forum

klasör isimleri...

kankalar bilen varmı?
windowsta bazı klasör isimleri mavi renkte bazıları siyah!!! bunun anlamı nedir?

Mavi forum

xp 32 bit ve 64 bit ayni anda kullanilabilirmi?yardim

iki tane hardiskim var bir tanesinde yani (c) de windows xp prof 32 bit kurulu diger hardiskede 64 bit kurmak isitiyorum.oncelikle bu mumkunmu yani ben denedim cd i taktim baslattim falan ama (D) i gormedi.(C)i gordu sadece.hem 32 bit hemde 64 bit ayni anda kullanabilirmiyiz kullanirsak nasil bilen varmi?tesekkurler

Mavi forum

recovery ile ilgili bi soru!!!...

merhaba arkadaşlar,
ben sildiğim dosyaların ya da uninstall yaptığım programların bi recovery program ile geri getirilmesini istemiyorum.. bunu engelleyen bi program var mı?? ya da format attıktan sonra partition yapsam, yani harddiski 2-3 parçaya ayırsam işe yarar mı?? şimdiden sağolun:!...

Mavi forum

win2000 pro CPU%100 kitleniyoo!!!!

kankilerr

2000 pro kullnaıyorum ve bazen bilgisayar kitleniyor
görev yöneticisinden baktıgımda CPU%100 gözüküyo
mecburen restart yapıyorum

panda antivirüs ü kurdum sorun cözüldü gibi ama bazen yine oluyoo
deli etti beni nedir bu olay böylee.öğrenmem lazım
(((ve kankiler panda antivirüs titanium 2006+antispyware şifresi bilen varmı))))
güncellerkende şifre istiyo meret..

Mavi forum

Registry püf noktaları...

"Başlat/Çalıştır(Start/Run)" komutunu çalıştırdığımızda ekrana bir diyalog kutusu, gelir bunun da "Aç(Open)" isminde bir liste kutusu var. Buraya yazdığımız program isimleri ile programlarımızı (özellikle de DOS programlarımızı)çalıştırıyoruz.Bu liste kutusu yazdığınız her komutu saklar. Liste kutusunun sağındaki oka tıkladığımızda liste açılır ve daha önce yazdığımız komutlar ortaya çıkar. Bunlardan birini seçerek komutlarımızı tekrar elle yazmak zorunda kalmayız. Bir okurumuzun şikayet ettiği gibi bu liste zamanla uzayabilir, aradığımızı bulmak zorlaşabilir. Bu durumda listeyi temizlemek istersek Windows bunu sağlayan bir komut yoktur. Oysa bu tür bilgilerin Registry'de saklanabileceğini biliyoruz. O halde bu listede yer alan komutları (örneğin DOS penceresi açan ' command' komutunu) Kayıt Düzenleyici'de bulursak belki sorunumuzu halledebiliriz. İşte izlediğimiz yol:

1) Başlat/Çalıştır komutu ile açılan diyalog kutusunda Aç listesine REGEDIT yazarak Kayıt Düzenleyici'yi açın. (İsterseniz /Windows dizini altındaki REGEDIT.EXE dosyasının bir kısayolunu masaüstünde yaratıp Kayıt Düzenleyici'yi buradan açabilirsiniz.)

2) Kayıt Düzenleyici'nin sol pencere bölmesinde Bilgisayarım'ı (My Computer) seçip Düzen/Bul (Edit/Find) komutunu çalıştırın (Ctrl+F'de aynı işi görür).

3) Aradığınız sözcüğü yazın (Aç listenizde yer alanlardan biri, örneğin ' command' ) ve Sonrakini Bul (Find Next) düğmesine tıklayın.

4) İlk bulduğunuz sözcük (burada ' command' ) aradığınız olmayabilir. Bulunan değerin yer aldığı sağ pencere bölmesinde, Aç listenizdeki diğer komutlar yoksa aynı sözcüğü aratmaya devam edebiliriz. Bunun için klavyeden F3 tuşuna basmanız yeterli.

5) Aradığımızı nihayet Kayıt Düzenleyici'nin HKEY_CURRENT_ USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Exp lorer\ RunMRU tuşunun altında (çok kullanıcılı sistemlerde StreamMRU'nun altında) buluyoruz. Demek ki bu tuş Aç listesindeki değerleri saklıyormuş.

6) Sağ pencere bölmesinde, Aç listesinde yer alan diğer komutları da göreceksiniz. Bunları seçip Del tuşuna basarak silerseniz, Aç listeniz temizlenmiş olur. Diğer araştırmalarda da benzer bir mantık izleyebilirsiniz. Elbette buradaki örnekte söz konusu tuşun Aç listesi içeriğini sakladığı açıkça belliydi. Ancak bu her zaman açık olmayabilir. İşte bu yüzden Registry'nin yedeğini almak çok önemli. Her seferinde sistem disketi ile DOS komut satırına geçip DAT dosyalarının yedeklerini almak istemiyorsanız, size kısmi yedekleme öneririz. Bu konuda gerekli açıklamayı ' Kısmi Yedekleme' başlıklı kutumuzda bulacaksınız.

REGISTRY İLE NELER YAPILIR

REGISTRY'de yapacağınız değişikliklerle Windows daha kullanışlı hale getirebileceğinizden, bazı sorunlarınıza çözüm bulabileceğinizden söz etmiştik. Şimdi bu çözümlere örnekler verelim. Bu örnekleri uygulamadan önce Registry'nizi yedeklemeyi ve örnekleri uyguladıktan sonra genelde Windows'u tekrar başlatmanız gerektiğini unutmayın.

Uygulamalara Ses Ekleyin
Çeşitli Windows uygulamalarınızı açarken, kaparken, pencerelerini simge durumuna getirirken, menülerini açarken kendi belirlediğiniz WAV dosyalarının çalmasını ister misiniz? O zaman:

1) Kayıt Düzenleyici'yi çalıştırıp HKEY_CURRENT_USER\AppEvents\Schemes\Apps tuşunu açın. Bu tuşun altında .Default ve Explorer adında iki tuş daha göreceksiniz (başka tuşlar da olabilir).

2) Apps tuşuna sağ tıklayıp Yeni/Tuş (New/Key) komutunu çalıştırın.

3) Yeni yaratılan tuşa ses eklemek istediğiniz programın adını verin (örneğin MSPaint).

4) Bu tuşun da üzerine sağ fare tuşu ile tıklayıp Yeni/Tuş komutunu çalıştırın.

5) Yeni yaratılan klasöre İngilizce olarak Open ismini verin. Bu, programı açarken belirleyeceğiniz bir WAV dosyasının çalmasını sağlayacak. Aynı şekilde programda gerçekleştireceğiniz farklı işlevlere ses atamak için Close, G.P. Fault, RestoreDown, Maximize, RestoreUp, MenuCommand, SystemAsterisk, MenuPopup, SystemExc

Alınıtıdır !!!

Mavi forum

arkadaşlar xp yükleme sorunu, bi yardım edin lütfen!!!!

merhaba arkadaşımın bilgisayarında 98 yüklü,xp kurmaya çalıştığımızda bir süre sonra ACPI olması lazım onunla ilgili bir hata veriyor sonra kurdan çıkmak gerekiyor sanırım biosun update edilmesiyle ilgili bir sorun var.arkadaşın sistemi kabaca yazacağım aşağıya acaba sistem eski olduğundan mı xp kuramıyoruz bunada bi cevap verirseniz sevinirim,teşekkür ederim...

pII 350 mhz
128mb ram
4.7 hdd
8 mb s-trio vga kartı
anakartı tam bilmiyorum ama gerekirse kasayı açıp bakabilirim tekrar saolun.

saygılar

Mavi forum

adres çubuğunu bulamıyorum..

kankalar uzun süredir googleden direk sitelere giriş yaptığımdan internet explorerın adres yazılan bölümünü göremiyorum.. yani mesela google kullanmadan www.bilmemne.com yazıp giremiyorum çünkü yazacak adres öubuğu yok.. yerine nası getirebilirim

Mavi forum

hazırda beklet menüsü nerde ??

arkadaşlar hazırda beklet menüm aktif değil ekranın ortasında
mausun sağ tuşuna basıp özelliklere girdim ordan ekran koruyucu
ve güç e tıkladım 3 tane menü çıktı güç düzenleri/kesintisiz güç
kaynağı/gelişmiş burada birde hazırda bekletin menüsü olması
gerkiyor ama yok nasıl getirebilirim windowsu yeni yükledim
yardımlarınız için şimdiden çok teşk. dostlarım.

Mavi forum

windows ve linux komutlarının karşılaştırılması

mrb arkadaşlar bana windows ve linux komutları arasındaki farklar, bunların karşılaştırıması gibi konuları içeren dökümanlar lazım nereden bulabilirim? bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Mavi forum

Vwupsvr.exe

mrb.arkadaşlar yardımcı olun lütfen her pc açtığımda VWUPSVR.EXE bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyuo diyehata raporu çıkıyo ne yapmam gerekli bilen varmı

Mavi forum

128 bit yardım lütfen

kankalar bilgisyarım 128 bitlik sayfaları açmıyor en basitindem malimi bile konturol edemiyorum 2 gündür böyle ne yapmam lazım yardım lütfen
sp 2 yüklü ayrıca lazım olurmu bilmem

Mavi forum

üstadlarım bi yardım bea ???

arkdaşlar windowsu tekrardan yükledim windows cdsinin içinde service pack 2 bütünleşikti ve şuanda
anakartın monitörün vs.. lerin cd sinden yüklemem gerekenleri
yükleyemiyorum ses yok ekranın görüntüsü bozuk bişi şekilde service pack 2 kaldırmam gerekiyor
ama sonra gene tekrar kurmam gerekiyor nasıl kaldıracağımı bilmiyorum.

ya birde kankalar bilgisayarı bekleme modu yok ???

Mavi forum

kankalar çok acil

Lİnux A Format Atmayi Bİlen Varsa Bİ Yazabİlİr Mİ? LÜtfen!!!!

Mavi forum

kankalar nooolur yardım edin bana yalvarıyoprum size lütfen

kankalar bilgisayarımda internet explorer acılmıyor......
naapıcam_??
lütfen yardımcı olun bana lütfen
rica ediyorum yaa

Mavi forum

Klavye karekter sorunu!!!

slm arkadaslar hemen sorunu sölüorum.Klavyede '' ı , ş '' tuşlarina basinca ''1 ve _ '' çikiyor.ßuna benzer sorunlari shift+alt tuslari ile çözümü oluyordu bu nasil yaparim?

Mavi forum

Aradığınız tüm DLL dosyaları burada !!!



Açılışta eksik Dll dosyalarından mı yakınıyorsunuz ? Bir program kurarken veya çalıştırırken eksik dll hatası mı alıyorsunuz ? işte tüm sorunlarınızın çözümleri burada ...

Buradan



Mavi forum

Cok acil WINRAR in full versiyonunu lazim kardeslerim

merhaba arkadaslar
acilen winra rin full versiyono lazim.ama bi turlu bulamiyorum.lutfen nereden bulacagimi soylermisiniz.adresime e mail atarsaniz daha memnun olur ve size dua ederim.adresim jaap19@hotmail.com
selamlar vento

Mavi forum

Cok acil WINRAR in full versiyonunu lazim kardeslerim

merhaba arkadaslar
acilen winra rin full versiyono lazim.ama bi turlu bulamiyorum.lutfen nereden bulacagimi soylermisiniz.adresime e mail atarsaniz daha memnun olur ve size dua ederim
selamlar vento

Mavi forum

SOruma cevap verebilirmisiniz

arkadaşlar windows 98,2000,xp ve Me için
minimum özellikler ve tavsiye edilen özellikleri bana söylermisiniz

örn== windows 98 PII , 32MB ekran kartı , 128MB RAM,, 4GB HDD

bu şekilde olacak

şimdiden teşekkürler

Mavi forum

Kankalar Lütfen Yardım Edin !!!

Arkadaşlar kullandığım ikinci bilgisayarım dünden beri çok ilginç bi hata mesajı veriyor...Başlığı kırmızı renkte ufak bi pencere; sistem kapatılıyor diyo...System 32/lsass.exe dosyasıyla ilgili bi yazı yazıyor ve 1dk geriye doğru sayıyor süre bitince makina otomotik olarak tekrar başlıyor.Ayrıca makinam sürekli kitleniyor.Bu kullandığım makinada xp home edition yüklü diğerinde professional onu biçok kez kurdum hiçbisorun yaşamadım.Ama bu hatadan dolayı home edition yüklü bilg. tekrar kurmak istedim bana format şansı tanımadan direk üzerine kurdu.Ama hala sorunum devam ediyor.Ben bu bilgisayarı formatlamadan nasıl o hata mesajını kaldırabilirim.Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim...

Mavi forum

xp ye formatsız tamir..

Windowsunuz Artik eskisi gibi stabil calismiyor , ve mavi ekranlarla, donup kalmalarla sikca muhatap olmaya basladiniz , aklinizda da Format Atmak var, ama durun bakalim Formattan önce yapilabilecek seyler var.

Bu asagidakiler benim gibi System Restore yi daima devre disi birakanlar ve Norton Ghost gibi Image alma yazilimlarini kullanmayanlar icindir.

Ayrica Cd yi takip Repair komutu vermekten de nefret ediyorum, birkac defa ise yaramadi. Sistemim okadar Hantallasti ki Dosya acmak icin bile 15-20 sn bekler olmustum. Eğer siz de bunlardan bıkmışsanız;
1. Öncelikle Windows sistem dosyalarini kontrol ettirip bozulanlar varsa yeniletelim: Windows Xp Cd nizi Takin Windows kurulum ekrani cikacaktir, bu ekrani kapatalim

Başlat-->Çalıştır---> deyip sfc /scannow yazarak Entera Basın deyin ve beklemeye baslayin .
2. RegSeeker , adli yazilimi indirip tüm registry kayitlarini taratalim ve buldugu tüm hatali kayitlari birgüzel silelim.
3. Registry Optimizer , Programini indirip birkez de bununla taratalim ve Registry kayitlarini bir kez daha düzelttirelim.

Bu Porgram Norton Windoctor un yaptigi isin aynisini yapiyor, yaptigim denemelerde, bu programi kullandiktan sonra Norton windoctor la yaptigim scanlarda hicbir hata bulamadi.
4. Üsttekiler ise yaramadi Ama hala format atmamakta kararliyiz devam o zaman kurtarma konsolunu açalım [ Peki Nasıl?? Bknz. Windowsla İlgili Dökümanlar Bölümü] :

Takalim Win XP Cd mizi ve Cd den Boot edelim

"R" Repair komutunu R ye basarak secelim

Kurtarma konsoluna geldik, Admin Passwordumuz sorulduktan sonra DOS benzeri bir ekranla karsilasacagiz

Simdi sirasiyla asagidaki komutlari verelim:

CD\

cd system32
cd config
ren software software.bak
ren system system.bak
cd c:\windows\repair
copy software c:\windows\system32\config
copy system c:\windows\system32\config
exit

Boot ettikten sonra Yepyeni bir windows XP ye sahip oldunuz Hayirli ugurlu olsun. Fakat su an Windows u yeni kurmus oldugumuz icin programların çoğu çalışmayacaktır. O nedenle Başlat--> Tüm Programlar da calismayan nekadar program varsa gidip C dizininden ( veya windowsunuz hangisindeyse ) ProgramFiles ten Bu calismayan Programlarin Klasörlerini tek tek silme niz gerekecek. (Formatsiz windowsun da bu zahmeti olsun canim), Böylece Tüm datalariniz yedeklemeye bile gerek kalmadan kurtarildi

Mavi forum

ikinci resetle açılan pc. help!!!!!

arkadaşlar sorun benim pcde değil ama arkadaşın pc'sinde. bi yardımcı olursanız sevinirim. sorun şu bilgisayarın güç düğmesine dokunduğumuz zaman press del setup ekranı geçtikten sonra takılıyor. reset yaptığımızda ise bilgisayar normal açılıyor. anlamadık gitti. yardımcı olurmusunuz lütfen. şimdiden sağolun.

Mavi forum

İpucları!!!ÃYækmadan Olmaz...

CAB DOSYALARI İÇİNDE İSTENİLEN DOSYAYI BULMA:

-----------------------------------------------------

for %p in (c:\win95\*.*) do extract %p *.cpl





DENETİM MASASI SİMGELERİNİN YERİ

-----------------------------------------

C:\WİNDOWS\SYSTEM altında *.cpl uzantılı dosyalar



BAĞLANTI KONTROLÜ(İNTERNET'TE)

------------------------------

PİNG WWW.YAHOO.com



IP ADRESİ BULMA:

--------------------

ÇALIŞTIR winipcfg yaz



KISALTILMIŞ ARAMA

---------------------

bat dosyayına

@echo off

dir *.%1

yaz %1 komutu uzantı yerine geçer

veya doskey komut= orijinal komut yaz (doskey d=dir)

bundan sonra d dersen dir yerine geçer



DLL SİLME

----------------

regedit'te sharedDLLs anahtarını bul

ad da dll nin konumunu verilerde DLL nin kaç uygulama tarafından kullanıldığını yazar

yazar 0 ise silinebilir



MASAÜSTÜNE KOLAY ULAŞMA

-----------------------

Çalıştır . de masaüstüne gider



BİRLİKTE AÇ KOMUTU

------------------

Dosyayı işaretla sifth e bas sağ tıkla



WELCOME WİNDOWS MESAJINI AÇMA

-----------------------------

Çalıştır welcome yaz



GEZGİN AÇILIŞ YERİ

------------------

Expolrer.exe de hedef kısmına açılmasını istediğin yeri yaz.



TEKNİK DESTEK VE LOGO EKLEME

----------------------------

C:\WİNDOWS\SYSTEM dizininde

oeminfo.ini içerisine

[general]

Manufacturer=CELİL TURAN

Model=DENEME

[support information]

line1=DEDE

line2=..... yaz



oemlogo.bmp

ne ise logo odur.



EXPLORER 'E RESİM EKLEME

------------------------

0000000

00000

00000000







256 RENK

---------

framebuf.drv sürücüsünü kullanır



SİSTEM DE KAYIT EDEN Nİ DEĞİŞTİRME

------------------------------------

HKEY-LOCAL-MACHİNE/SOFTWARE//MİCROSOFT/WİNDOWS/CURNETVERSİYON/ DA

RegisteredOwner değerini değiştir. anında değişir



CD OTOMATİK ÇALIŞTIRMAYI GEÇİCİ VE KALICI DURDURMA

--------------------------------------------------

CD takılırkan shift e bas okuma bitince bırak



kalıcı olarak durdurma....

sistem /cd-rom seç özellikleri tıkla /ayarlar/otomatik ekleme uyarısı kutucuğunun işaretini kaldır.



SÜRÜCÜ GİZLEME

----------------

HKEY-CURNET-USER/SOFTWARE/MİCOROSOFT/WİNDOWS/CURNETVERSİYON/POLİCES/EXPLORER de

yeni DWORD değeri oluştur. adını nodrives yaz değer kısmına(onaltılı) A için=1

b=2

c=4

d=8 yaziki veya daha çok sürücüyü yok etmek için toplamları yaz.



AYARLAR-BUL-OTURUMU KAPAT V.B GİZLEME

--------------------------------------

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer



anahtarında

Noclose=1

NoFind=1

NoSetFolders=1

NoDesktop=1

NoNetHood=1 ağ komşuları

NoRun=1 (dikkakli ol!)

değerler =0 yazılırsa tekrar çalışır

.

.

yapılırsa bu menüler çalışmaz



EXCEL PÜF

-----------

ctrl+g

x97:l97

tab

ctrl+sifth+grafik sihirbazı çalıştır.

gezinti çıkacak

excel97 de



EXPLORER DE ADRES EKLEME

----------------------------



HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\TypedURLs



Anahtarını bul yeni dize değeri de yeniden adlandır ör. url1 değere istediğini yaz

url1=http://members.xoom.com/celil/





HEARTS UYUNCU ADINI DEĞİŞTİRME

-------------------------------

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Applets\Hearts



anahtarından değişebilir



BUL MENÜSÜNDE KALAN ESKİ ARAMALARI SİLME YADA EKLEME

----------------------------------------------------



HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Doc Find Spec MRU



anahtarını aç



YÜKLEMEDE YÜKLEME YERİNİ GÖSTERME

----------------------------------------

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Setup

aç SourcePath a c:\win95 v.s yaz



EXPLORER DE İLK AÇILMA YERİ

------------------------------

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\URL\DefaultPrefix

anahtarına yazılır



SAĞ FAREYE UYGULAMA EKLEME

-------------------------------

HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell



anahtarını aç yeni tuş de adını yaz istenilen ad yazılabilir örneğin ÖZEL de

açılan tuş üzerine tıklayıp yeni tuş de açılmak istenilen uygulamanın yerini göster

örneğin c:\Program Files\Microsoft Office\Office\excel.exe yaz bundan sonra yeni yazılan ada tıklanınca

gösterilen uygulama çalışır.



BAŞLAT MENÜSÜNÜ GİZLEME

----------------------------

ctrl+esc bas sonra esc de alt+(-) ye bas kapat de başlat menüsü kaybolur

geri getirmek için ctrl+alt+del bas explorer tıkla görevi sonlandır



GÜÇ KAYNAĞI KABLOLARI

--------------------------

kırmızı=+5 v

siyah=toprak şase

sarı=+12 v

mavi=-12 v

beyaz=-5 v




Not:Kendi sitemden alıntıdır.Rap i hakeden ßi paylaşım ßence..

Mavi forum

windows installer bozuk!!!!!

ya kankalar bana acil yardım gerek!!

nerdeyse her turlu programda cıkan windows installer bozuk hata verio...

o yuzden baya oyun filan yukleyemiom lutfen yardım edin???

Mavi forum

SOrun!!!

'' çııÖÖçş '' Arkadaslar harfleri ßir yerden tanıyormusunuz?ßenim sinirlerimi sürekli zorluyorlar.Olay şu; herhangi metin belgesinde kopyala yapıştır yapınca en başta ßu çıkıor hep.Daha açacak olursam ßurdan kopyaladım ßir yazıyı world e yapıştır yapınca cümlenin başına gelior.Sizce neden !

Mavi forum