12 Haziran 2007 Salı

yapışan xxxx ve search bar nitelikli şeyleri temizlemek (programsız)

Kimi ücretsiz yazılımlar, bu tarz reklam araçlarıyla belli oranda ticari menfaat sağlama uğraşı içindeler.

Çözümü aslında gayet basit.Önce Ekranda internet explorer felam kapalıyken tüm çerezleri silelim... Başlat -> Programlar -> Donatılar -> Sistem Araçları -> Disk Temizleme ye tıklayıp c yi seçip tamama basalım sonra açılan seçenekten tüm kutulara çeltik atıp temizleye yani tamama basın bu çerezleri silince korkmayın verileriniz kaybolmaz. Şimdi internet explorera yapışan virüsü temizleme işlemine geçelim....

Bu tarz eklentiler çoğu zaman Program Ekle/Kaldır menüsünden silinebiliyor. Spy niteliği taşıyan kimi araç gereçlerde mevcut elbette. bunlar çoğu zaman silinse bile geri geliyor. Bu nedenle bilgisayarı formatlamadan bu wirüsten korunmanın yolu şöyledir.
---------------------
İşletim sistemimizi Güvenli Kipte başlatalım. Bunun için windows açılırken devamlı f8 e basarak güvenli kipe geçeriz.
Ctrl+Alt+Delete yaparak sistemimizde çalışan tanımadığımız programları sağ tıklayıp işlemlerini sonlandıralım.
Akabinde başlat çalıştır kısmına tıklayıp "regedit" yazarak Kayıt düzenleyicimizi açalım.

\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run
\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Cur rentVersion\Run
\HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\Cu rrentVersion\Run

Anahtarlarına girerek burada karşımıza çıkan tanımadığımız, bilmediğimiz sıra dışı değerleri silelim. Bu tag, işletimsistemimiz açılırken çalışacak ve otomatik olarak yüklenecek yazılımları listeler.

Sildikten sonra yine emin olmak için çalıştıra tıklayıp "msconfig" yazıp çalıştıralım ve başlangıç seçimine Seçmeli diyelim. Başlangıç öğelerini yükle seçeneğini pasifize ederek üst sekmelerden Başlangıç'a girelim. Burada tanımadığımız, bilmediğimiz, bize yabancı gelen öğeleri kaldıralım.

Ayrıca buradaki başlangıç değerlerinin dosya isimlerine bakarak dosyaları Güvenli kipte silelim.

Sistemimizi yeniden başlattığımızda muhtemelen tüm diğer spy yazılımlar gibi Adres çubuğundaki bar'da yokolmuş olacaktır.Ama yinede İnternet Explorera tıklamayalım www.download.com dan önceden indirmiş olduğumuz Adware ve www.microsoft.com dan çekmiş olduğumuz antispy ware yazılımıyla birde tarama yapalım.... Sonra bulduğu wirüsleri remove yapalım sonra kapatıp açalım makinamızı bakın virüsten eser yok ...

(alıntı)

Mavi forum

0 yorum: