31 Mayıs 2007 Perşembe

Güncellemeler Microsoft Tarafından Kapandı !!!

Microsoft kopya Windows kullanımı konusunda çok sert bir önlem aldı!

Microsoft kopya Windows kullanıcılarına güncelleme ve yama hizmetlerini, 26 Temmuz 2005 itibariyle kısıtladı. Artık "Orijinal Microsoft Yazılımı" denetimini geçemeyen Windows kurulumları için web sitesi üzerinden verilen çevrimiçi güncelleme ve yama hizmetleri verilmeyecek.

Kopya ürün kullanıcıları yine de "Otomatik Güncelleştirme" özelliğinin "Kritik Güncelleştirmeleri İndirme" özelliğinden şimdilik yararlanabilecekler, ancak web üzerinden edindikleri hizmetler durdurulacak. Aynı biçimde MSAntiSpyware yazılımının da kullanımının kısıtlanma olasılığı var.

Bu tarihe kadar Orijinal Yazılım Avantajları adı altında gönüllü üyelik sistemiyle çalışan uygulama, bugünden başlayarak "zorunlu" duruma getirildi.

Microsoft'un bu sert önlemle, özellikle %92 gibi korsan kullanıma sahne olan Çin Halk Cumhuriyeti gibi pazarlarda satışlarını artırmayı amaçladığı düşünülüyor.

Bir başka haberde ise Hintli bir programcının bu denetimi şimdiden kırabildiği iddiaları ortaya atılıyor. Bunun yanında uygulamanın yürürlüğe girdiği daha ilk saatlerden başlayarak, bazı "yeraltı" internet siteleri "yasadışı" çözümler üretmeye başladılar bile.

Önlemlerin etkinliğini zaman gösterecek.

Sizdeki kurulumun kopya olup olmadığını Microsoft Çevrimiçi Güncelleme sitesinden güncelleme yapmaya çalışarak deneyebilirsiniz.

İyi şanslar.

kaynak: http://www.tomshardware.com.tr/technews/index.html#0215

Mavi forum

0 yorum: